Detaillabels toevoegen

2022
Tekla Structures

Detaillabels toevoegen

U kunt details in de tekening markeren met detaillabels.

1. Houd in een geopende tekening op het tabblad Opmerkingen Shift ingedrukt en klik op Detaillabel.
  2. Voer in Eigenschappen detail de naam voor het detail in en wijzig indien gewenst de detailomkadering en de eigenschappen van het detaillabel.

De vorm van de detailomkadering die u selecteert, is van invloed op de wijze waarop u het gebied voor uw detail selecteert.

3. Klik op OK of Toepassen.
  4. Afhankelijk van de geselecteerde vorm van de detailomkadering kunt u het volgende doen:
    • Als de vorm Cirkel is, wijs dan het middelpunt van de cirkel aan en wijs dan een punt op de cirkel aan.
    • Als de vorm Rechthoek is, wijs dan hoekpunten voor de rechthoek aan.
  5. Wijs een positie voor het label aan.
  6. Druk op Esc om te onderbreken.
Tip:

U kunt handmatig gemaakte detaillabels verplaatsen of kopiëren:

• Kopieer detaillabels met CTRL+slepen

• Kopieer detaillabels in een tekeningaanzicht met de contextmenucommando´s Kopiëren > Rechtlijnig en Kopiëren > Rechtlijnig..., het lintcommando Kopiëren of door Kopiëren - rechtlijnig in te voeren in Snel starten. U kunt ook de toetsenbordsneltoetsen Ctrl+C gebruiken.

• Verplaats detaillabels met SHIFT+slepen

• Verplaats detaillabels in een tekeningaanzicht met de contextmenucommando Verplaatsen > Rechtlijnig, het lintcommando Verplaatsen of door Verplaatsen - rechtlijnig in te voeren in Snel starten. U kunt ook de sneltoets CTRL+M gebruiken.

De detaillabels kunnen alleen binnen een aanzicht worden verplaatst of gekopieerd. Wanneer u buiten het aanzichtkader verplaatst, wordt het aanzichtkader aangepast zodat het detaillabel altijd binnen het kader blijft.