Wapeningslabels handmatig in tekeningen toevoegen

2022
Tekla Structures

Wapeningslabels handmatig in tekeningen toevoegen

U kunt handmatig labels aan wapeningsstaven en -netten in tekeningen toevoegen.

De wapeningslabels kunnen al in een tekening bestaan als u hebt geselecteerd dat u de labels tijdens het maken van tekeningen maakt. Als er geen labels zijn, kunt u ze handmatig toevoegen.

1. Open een tekening die wapening bevat.
  2. Als u de eigenschappen van het wapeningslabel wilt aanpassen, kunt u (afhankelijk van of u de huidige eigenschappen van het wapeningslabel of de eigenschappen van het wapeningslabel op aanzichtniveau wilt gebruiken) het volgende doen:
    • Als u de huidige eigenschappen van het wapeningslabel zoals kleur en opgenomen labelelementen wilt aanpassen, klikt u op het tabblad Tekening op Eigenschappen > Wapeningslabel. Wanneer u de benodigde aanpassingen hebt aangebracht, klikt u op Toepassen of OK.

• Voor het aanpassen van de wapeningslabeleigenschappen op aanzichtniveau, dubbelklikt u op het aanzichtkader en vervolgens klikt u in de optiestructuur op Wapeningslabel en past u de eigenschappen aan. Klik op Wijzigen.

3. Selecteer de wapening door een van de volgende handelingen uit te voeren:
    • Houd Shift ingedrukt en selecteer de gewenste wapening.

• Open Inhoudsbeheerder tekening en klik op Weergeven voor het vullen van de lijst Inhoudsbeheerder tekening. U kunt gebieden, onderdeelaanzichten of meerdere aanzichten, of afzonderlijke wapening selecteren. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat gebouwobjectselectie is ingeschakeld en selecteert u de gewenste wapening in de lijst.

4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Plaats label, selecteer vervolgens Met toegepaste labeleigenschappen om de huidige wapeningslabeleigenschappen te gebruiken, of Met venstereigenschappen om de wapeningslabeleigenschappen op aanzichtniveau te gebruiken.

De wapeningslabels worden gemaakt.

Als u handmatig een label aanmaakt en de inhoud in de eigenschappen is niet gedefinieerd voor het objecttype dat u hebt geselecteerd in de tekening, dan is het resultaat afhankelijk van de instelling van de variabele XS_LEGE_LABELS_WEERGEVEN. Als deze variabele is ingesteld op FALSE, dan wordt het dialoogvenster labels weergegeven en kunt u de tekst voor het label toevoegen. Als deze variabele is ingesteld op TRUE, dan maakt Tekla Structures een label aan met een tekstelement dat is ingesteld op "Inhoud niet gedefinieerd" en u kunt dan dubbelklikken op het label en de inhoud wijzigen in het dialoogvenster eigenschappen.

U kunt de wapening labels en de associativiteitpunten van de aanhaallijn verslepen. Merk op dat Tekla Structures het associativiteitpunt van de aanhaallijn optimaliseert. U kunt de optimalisatie uitschakelen en de associativiteit van de aanhaallijn plaatsen waar u wilt door de variabele XS_ENABLE_REBAR_MARK_LEADER_LINE_BASE_POINT_OPTIMIZATION in te stellen op FALSE.