Een conceptuele of niet-conceptuele component converteren

2022
Tekla Structures

Een conceptuele of niet-conceptuele component converteren

Afhankelijk van de configuratie van Tekla Structures die u gebruikt, kunt u niet-conceptuele of conceptuele componenten maken.

• Niet-conceptuele componenten bevatten alle informatie die voor de fabricage nodig is, zoals merken, betonelementen en wapeningsstaven.

Niet-conceptuele componenten hebben een rond symbool in het model: of .

• Conceptuele componenten lijken op niet-conceptuele componenten, maar hebben niet de mogelijkheid om de instellingen voor de nummering van onderdelen en merken te wijzigen. Conceptuele componenten zijn bedoeld om te gebruiken als referentie voor verdere productiedetaillering.

Conceptuele componenten hebben een rechthoekig symbool in het model: of .

U kunt conceptuele componenten in de configuraties Engineering, Rebar Detailing en Construction Modeling maken.

U kunt conceptuele componenten bewerken en deze in de configuraties Full, Primary, Steel Detailing of Precast Concrete Detailing naar niet-conceptuele componenten converteren.

Als u onderdeeleigenschappen zoals de grootte van het hoofdonderdeel van de component wijzigt, wordt een niet-conceptuele component niet automatisch naar een conceptuele component geconverteerd of vice versa. Als u bijvoorbeeld de configuratie Engineering gebruikt en het model wijzigt, worden niet-conceptuele componenten niet naar conceptuele componenten geconverteerd. Wanneer u echter een niet-conceptuele component in de configuratie Rebar Detailing wijzigt, wijzigt de component naar een conceptuele component.

U kunt componenten in de database Applicaties en componenten converteren. Klik op de knop Applicaties en componenten in het zijvenster om de database Applicaties en componenten te openen.

U kunt het volgende doen:

Taak Actie Configuratie
Een conceptuele component naar een niet-conceptuele component converteren
  1. Klik op > Naar detailcomponent converteren.
  2. Selecteer het symbool van de component.
Full, Primary, Steel Detailing, Precast Concrete Detailing
Een niet-conceptuele component naar een conceptuele component converteren
  1. Klik op >Naar conceptuele component converteren.
  2. Selecteer het symbool van de component.
Engineering, Construction Modeling, Rebar Detailing