Knooppunt eigenschappen

2022
Tekla Structures

Knooppunt eigenschappen

Gebruik het dialoogvenster Knooppunt eigenschappen om de eigenschappen van een knooppunt in een rekenmodel weer te geven en te wijzigen.

Dubbelklik op een rekenknooppunt om het dialoogvenster te openen.

Optie

Beschrijving

Opleggingen

Definieert welke opleggingsvoorwaarden voor het knooppunt worden gebruikt.

De opties zijn:

• Ondersteuning ontvangen van onderdeel of onderdelen

De opleggingsvoorwaarden van een corresponderend uiteinde van een onderdeel worden voor het knooppunt gebruikt.

• Gebruikergedefinieerde puntenondersteuning

U kunt de opleggingsvoorwaarden voor het knooppunt definiëren.

Als u Gebruikergedefinieerde puntenondersteuning selecteert, kunt u één van de volgende opties selecteren:

Deze opties stellen automatisch de vrijheidsgraden voor het knooppunt in.

U kunt een vooraf gedefinieerde combinatie aanpassen om af te stemmen op uw behoeften. Als u dat doet, geeft Tekla Structures het aan met deze optie:

Rotatie

Als u Gebruikergedefinieerde puntenondersteuning hebt geselecteerd, kunt u de rotatie van het knooppunt definiëren.

De opties zijn:

• Niet geroteerd

• Geroteerd

Als u Geroteerd selecteert, kunt u de rotatie definiëren of kunt u de rotatie met het huidige werkvlak instellen door op Stem rotatie af op huidige werkvlak te klikken.

Ux

Uy

Uz

Rx

Ry

Rz

Definiëren de vrijheidsgraden (verplaatsingen en rotaties) verplaatsing (U) en rotatie (R) van het knooppunt in de globale x-, y- en z-richting.

De opties zijn:

• Vrij

• Opgelost

• Veer

Als u Veer selecteert, voert u de veerconstante in. De eenheden hangen af van de instellingen in het menu Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen.

Raadpleeg ook

Een knooppunt maken

Knooppunten samenvoegen

Rekenmodelobjecten

Status van rekenknooppunten