XS_DXF_FONT_CONVERSION_FILE

2021
Tekla Structures

XS_​DXF_​FONT_​CONVERSION_​FILE

Categorie

Afdrukken

Met deze variabele kunt u een lettertype conversiebestand opgeven voor Tekla Structures-tekeningen in DWG- en DXF-export en -afdrukken. Met het lettertype conversiebestand wordt bepaald welk lettertypebestand wordt verbonden met de gemaakte AutoCAD-stijl en optionele correctiefactoren voor lettertypebreedte en -hoogte. U kunt zowel True Type-lettertypebestanden als AutoCAD.SHX -lettertypebestanden gebruiken.

Als alleen de bestandsnaam van het lettertype conversiebestand wordt gegeven, wordt het bestand uit de modelmap gelezen. Als u een lettertype conversiebestand van een andere locatie wilt gebruiken, geeft u de bestandsnaam met een relatief of volledig pad op. Als XS_DXF_FONT_CONVERSION_FILE niet is ingesteld, probeert Tekla Structures het standaard lettertype conversiebestand te gebruiken (dxf_fonts.cnv) uit de map die is gedefinieerd door DXK_FONTPATH. DXK_FONTPATH wordt gedefinieerd in teklastructures.ini.

Als het lettertype conversiebestand niet wordt gevonden of als het geen toewijzing voor een bepaald lettertype bevat, wordt de lettertypenaam die is gebruikt in Tekla Structures, gebruikt om de namen van de tekststijl in AutoCAD te vormen. Spaties worden vervangen door underscores en kleine letters worden vervangen door hoofdletters. Zo wordt het lettertype met de naam Arial Narrow in Tekla Structures een stijl met de naam ARIAL_NARROW in AutoCAD.

Naast de lettertypespecifieke correctiefactoren voor breedte en hoogte die in het lettertype conversiebestand zijn gedefinieerd, zijn er de algemene variabelen XS_DXF_TEXT_HEIGHT_FACTOR en XS_DXF_TEXT_WIDTH_FACTOR, die van toepassing zijn op alle geëxporteerde teksten ongeacht het lettertype. Als zowel lettertypespecifieke als algemene variabelen worden gebruikt, worden ze vermenigvuldigd.

Gebruikte syntaxis in lettertypetoewijzing:

Lettertypenaam in Tekla Structures = Naam lettertypebestand in AutoCAD [* breedtecorrectiefactor [* hoogtecorrectiefactor]]

Voorbeelden van lettertypetoewijzingen in een .cnv-bestand:

Arial Narrow = ARIALN.TTF

Arial Narrow Bold Italic = ARIALNBI.TTF * 0.5 * 1.0

Opmerking:
  • De namen in het lettertype conversiebestand zijn hoofdlettergevoelig.

• Het lettertype conversiebestand wordt alleen gebruikt voor tekeningen in DWG- en DXF-export en -afdrukken en is niet van invloed op tekeningen in DWG- en DXF-import of modelimport of -export.

Raadpleeg ook

DXK_​FONTPATH

XS_​DXF_​TEXT_​HEIGHT_​FACTOR

XS_​DXF_​TEXT_​WIDTH_​FACTOR