Hoe de multi-user modus werkt

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Hoe de multi-user modus werkt

Het multi-user model bestaat uit één enkel hoofdmodel. Elke gebruiker heeft toegang tot dit model en kan zijn eigen lokale weergave van het model openen. Dit lokale venster wordt een werkmodel genoemd. Op de bovenstaande afbeelding wordt een mogelijke configuratie voor het systeem voor meerdere gebruikers weergegeven.

Wijzigingen die een gebruiker in het werkmodel aanbrengt, zijn lokaal en zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers totdat het werkmodel in het hoofdmodel wordt opgeslagen.

Het multi-user system kan verschillende clientcomputers bevatten, waarbij gebruikers aan hun werkmodellen werken. Het hoofdmodel kan zich overal in het netwerk bevinden, waaronder op een van de clientcomputers.

Wanneer u een multi-user model op een clientcomputer opent, maakt Tekla Structures een kopie van het hoofdmodel en wordt dit lokaal op de clientcomputer opgeslagen (een werkmodel).

Wanneer u op Opslaan klikt om uw werkmodel weer in het hoofdmodel op te slaan, doet Tekla Structures het volgende:

  1. Er wordt een nieuw exemplaar van het hoofdmodel gebruikt en uw werkmodel wordt met het model vergeleken.

  2. De wijzigingen in uw werkmodel worden in het exemplaar van het hoofdmodel (lokaal) opgeslagen.

  3. Dit exemplaar wordt weer in het hoofdmodel opgeslagen. (Als andere gebruikers hun werkmodellen opslaan, kunnen ze nu uw wijzigingen zien.)

  4. Er wordt een nieuw exemplaar van het hoofdmodel gebruikt en dit wordt lokaal als uw werkmodel opgeslagen. (U kunt uw eigen wijzigingen zien en degene die door andere gebruikers zijn geüpload.)

Het multi-user model wordt tijdens het openen, opslaan en nummeren vergrendeld. Als een van de gebruikers een van deze bewerkingen uitvoert, kunnen andere gebruikers deze gedurende die periode niets uitvoeren.

Was this helpful?
Previous
Next