Richtlijnen voor multi-user tekeningen

2021
Tekla Structures

Richtlijnen voor multi-user tekeningen

Houd rekening met de volgende richtlijnen wanneer u tekeningen bewerkt of controleert:

Handeling

Aanbeveling

Tekeningen opslaan

Sla uw werkmodel regelmatig op in het hoofdmodel (elke 5–10 tekeningen).

Tekeningen bewerken

• Wijs aan elke gebruiker een andere reeks tekeningen toe om te bewerken.

• Vergrendel voltooide tekeningen.

• Als Tekla Structures het bericht Conflicten bij het schrijven naar de database en een ID-nummer van een tekening weergeeft, hebben twee of meer gebruikers dezelfde tekening geopend en opgeslagen. Zie Tekeningen in de multi-user modus.

Tekeningen controleren

Controleer alleen vergrendelde tekeningen.

Tekeningen afdrukken

Controleer of niemand anders aan dezelfde tekening werkt. Als u een tekening afdrukt die door iemand anders wordt bewerkt en u het model vervolgens opslaat, gaan de wijzigingen van de andere gebruiker verloren, ook al hebt u de tekening niet geopend, bewerkt of opgeslagen.

U kunt de afdrukdatum uitschakelen met de variabele XS_​DISABLE_​DRAWING_​PLOT_​DATE.

Overzichttekeningen maken

Maak een set lege overzichttekeningen in het begin van het project en wijs een bepaalde reeks kant-en-klare lege tekeningen aan elke gebruiker toe (bijvoorbeeld G1 tot G10 aan Gebruiker A, G11-G20 aan Gebruiker B enzovoort). Hiermee wordt voorkomen dat overzichttekeningnummers in het project overlappen.