Invoerbestanden (.inp-bestanden)

2021
Tekla Structures

Invoerbestanden (.inp-bestanden)

Tekla Structures gebruikt invoerbestanden voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld om gebruikersattributen en sommige componentdialoogvensters te beheren en om te definiëren hoe componenten werken. Alle invoerbestanden hebben de extensie .inp.

De invoerbestanden die u bijvoorbeeld voor het configureren van Tekla Structures kunt gebruiken, worden hierna weergegeven.

Bestand

Beschrijving

analysis_design_config.inp

Bevat instellingen voor berekening en toetsing.

fltprops.inp

Bevat materialen en afmetingen van beschikbare strippen.

mesh_database.inp

Bevat definities voor wapeningsnetten.

objects.inp

Wordt gebruikt om gebruikersattributen te beheren.

objects_rebar_set.inp

Wordt gebruikt om gebruikersattributen van stavensetste beheren.

pop_mark_parts.inp

Bevat instellingen voor centerpunten.

privileges.inp

Wordt gebruikt om toegangsrechten te definiëren.

profitab.inp

Bevat beschikbare parametrische profielen.

rebar_config.inp

Bevat instellingen voor wapeningslabels.

rebar_database.inp

Stavendatabase. Bevat definities voor wapeningsstaven en strengen.

rebar_schedule_config.inp

Bevat interne buigtypen van wapeningsstaven en de toewijzing ervan aan gebiedspecifieke buigcodes.

Staafvormmanager is een veelzijdiger manier om buigvormen van wapeningsstaven te definiëren.

Tekla Structures importeert en exporteert stavendatabases ook als .inp bestanden.