AutoDefaults-voorbeeld: Iteratie met verbindingscontrole gebruiken

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

AutoDefaults-voorbeeld: Iteratie met verbindingscontrole gebruiken

U kunt het resultaat van de verbindingscontrole gebruiken als u AutoDefaults met iteratie gebruikt. Als een iteratievoorwaarde overeenkomt, maar de verbinding niet door de verbindingscontrole komt en het verbindingssymbool rood blijft, blijft AutoDefaults andere voorwaarden en eigenschappen testen totdat het verbindingssymbool groen is.

In dit voorbeeld maakt u iteratievoorwaarden om het aantal bouten volgens het resultaat van de verbindingscontrole in te stellen. Hierna gebruikt u de voorwaardengroep en verbindingscontrole samen voor een verbinding. De voorbeeldafbeelding hieronder geeft de voorwaarden in het dialoogvenster AutoDefaults setup weer.

U maakt als volgt iteratievoorwaarden voor een verbindingscontrole:

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Instellingen AutoDefaults.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de structuur en selecteer Nieuwe voorwaarden groep.
  3. Klik op de nieuwe voorwaardengroep en wijzig de naam in Iteratievoorbeeld.
  4. Blader door de Iteratievoorbeeld-structuur om Eindplaat (144) te zoeken, klik met de rechtermuisknop en selecteer Maak extra voorwaarden groepen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de Nieuwe voorwaarde en selecteer Voorwaarde bewerken.
  6. Wijzig de voorwaardenaam in ITERATIE.
  7. Stel de optie Selectie van parameterbestand(en) in voorwaarde in op Aanpassen tot het symbool groen is.
  8. Klik op OK.
  9. Klik met de rechtermuisknop op de ITERATIE-voorwaarde en selecteer Maak extra voorwaarden groepen.
  10. Klik met de rechtermuisknop op de Nieuwe voorwaarde en selecteer Voorwaarde bewerken.
  11. Wijzig de voorwaardenaam in 2 bouten.
  12. Selecteer de voorwaarde Aansl. onderdeel 1: Hoogte en stel de minimum- en maximumdieptewaarden voor twee bouten in.
  13. Stel de optie Parameter bestand(en) selectie in regel setting in op Gebruik combinatie van de eerste parameters.
  14. Klik op OK.
  15. Klik met de rechtermuisknop op het bestand van de verbindingseigenschappen standard.j144 onder 2 bouten en selecteer Verbindingsparameters selecteren.
  16. Selecteer een eigenschappenbestand voor twee bouten in de Bestandenlijst macro-instellingen en klik op OK.
    Tip:

Als er geen geschikt eigenschappenbestand is, kunt u een nieuw bestand maken. Klik met de rechtermuisknop op het bestand standard.j144 en selecteer Verbindingsparameters aanpassen. Sla de benodigde eigenschappen op en klik op Annuleren om het dialoogvenster te sluiten. De opgeslagen eigenschappen zijn nu beschikbaar in de Bestandenlijst macro-instellingen.

17. Klik op Toepassen om de wijzigingen in het dialoogvenster voor verbindingen beschikbaar te hebben.
  18. Herhaal stap 9 tot en met 16 voor andere voorwaarden.
  19. Open het dialoogvenster Eindplaat (144).
  20. Selecteer <Defaults> in de lijst naast de knop Laden en klik op Laden.
  21. Klik op het tabblad Algemeen en stel de optie AutoDefaults voorwaardengroep in voor het Iteratievoorbeeld dat u hebt gemaakt.
  22. Stel op het tabblad Ontwerp type de optie Controleer de verbinding in op Ja.
  23. Voer de belasting van aansluitende onderdelen in de opties Afschuiving, Trekkracht en Moment in.
  24. Klik op OK.