Nieuwe kijkvlakken: Vensterdiepte kijkvlakken

2021
Tekla Structures

Nieuwe kijkvlakken: Vensterdiepte kijkvlakken

Als de modelobjecten niet passen in de vensterdiepten van het werkgebied, kunt u nu nieuwe kijkvlakken met vensterdiepten maken via de Miniwerkbalk.

Op basis van de vensterdiepte kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een hele vloer apart zetten van een gebouw. U kunt kijkvlakken met vensterdiepten maken in oorspronkelijke Tekla Structures-modellen en in referentiemodellen en overlay-modellen.

1. Wijzig indien nodig de vensterdiepte van de huidige weergave op de mini-werkbalk.
  2. Klik op de mini-werkbalk op Kijkvlakken vensterdiepten toevoegen of bijwerken .
  3. Als u de diepteclipvlakten voor weergave wilt verwijderen, klikt u op Kijkvlakken vensterdiepte verwijderen op de mini-werkbalk of klikt u op Venster > Kijkvlak > Alle kijkvlakken verwijderen.

Bedenk dat de omtrek van het werkgebied gaten in de vensterdiepten kan hebben en wanneer u met overlay-modellen werkt, kunt u modellen afsnijden die buiten het werkgebied liggen.

Beperkingen:

• U kunt kijkvlakken met vensterdiepten niet verplaatsen door het kijkvlak naar een nieuwe locatie te verslepen, zoals u kunt doen met de traditionele kijkvlakken. Dit komt doordat de kijkvlakken van de vensterdiepten alleen zijn verbonden met de vensterdiepte.

• Nadat u de weergavediepte hebt aangepast, klikt u op de knop Kijkvlakken vensterdiepten toevoegen of bijwerken om het dieptevlak voor de vensterdiepte handmatig bij te werken.