Verbeteringen in Trimble Verbinden met Visualizer

2021
Tekla Structures

Verbeteringen in Trimble Verbinden met Visualizer

Met Trimble Verbinden met Visualizer kunt u nu uw eigen materialen maken en de materialen van bepaalde objecten overschrijven om in plaats daarvan een ander materiaal te gebruiken.

Eigen materialen maken

Trimble Verbinden met Visualizer heeft nu een materiaaleditor waarin u uw eigen door de gebruiker gedefinieerde materialen voor het visualiseren van modellen kunt toevoegen. Door de gebruiker gedefinieerde materialen kunnen in Trimble Verbinden met Visualizer materiaaltoewijzing op dezelfde manier worden gebruikt als vooraf gedefinieerde materialen.

• Om de materiaaleditor te openen en te beginnen met maken van door de gebruiker gedefinieerde materialen, klikt u op in het zijpaneel Trimble Verbinden met Visualizer.

Met de materiaaleditor kunt u:
  • De door uzelf gedefinieerde materialen maken, wijzigen en opslaan

• Structuren voor door de gebruiker gedefinieerd materiaal toevoegen en de schaal en de verdeling van de structuren aanpassen

• Materiaalkleuren aanpassen met de RGB-kleurschuiven

• De doorzichtigheid, de ruwheid, het metallic uiterlijk en de schoksterkte van uw materiaal aanpassen

• Een voorbeeld van uw door de gebruiker gedefinieerde materialen op alle gevisualiseerde objecten weergeven

• Alle objecten resetten om hun oorspronkelijke materialen te gebruiken

Door de gebruiker gedefinieerde materialen worden in de map C:\Users\<user>\AppData\Local\TrimbleConnectVisualizer\CustomMaterials opgeslagen.

Opmerking:

Door de gebruiker gedefinieerde materialen worden niet gedeeld met andere gebruikers met Tekla Model Sharing. Objecten die zijn toegewezen aan het gebruik van aangepaste materialen, worden met hun klassekleuren aan andere gebruikers getoond.

Materiaaloverschrijvingen instellen

U kunt nu het materiaal dat voor de geselecteerde objecten wordt gebruikt in Trimble Verbinden met Visualizer overschrijven en een ander materiaal selecteren dat u in plaats daarvan wilt gebruiken. Als u materialen wilt overschrijven, selecteert u de objecten en stelt u een overschrijvingsmateriaal in het dialoogvenster Visualisatie-instellingen in.

U kunt elk vooraf gedefinieerd of aangepast materiaal als het overschrijvingsmateriaal gebruiken.

Wanneer u een overschrijvingsmateriaal instelt, wordt de naam van dit materiaal in het door de gebruiker gedefinieerde attribuut in VISUALIZER_MATERIAL overschreven.

Trimble Connect Visualizer: bijgewerkt uiterlijk materiaal

Het uiterlijk van de volgende vooraf gedefinieerde materialen is bijgewerkt in Trimble Verbinden met Visualizer:
  • Beton

• Glas

• Gras

• Grond

• Staal

• Hout

In de afbeelding hieronder kunt u van links naar rechts het nieuwe uiterlijk van staal, beton, hout, glas, grond en gras zien.