Verbeteringen in DirectX-rendering

2021
Tekla Structures

Verbeteringen in DirectX-rendering

In Tekla Structures 2021i is de DirectX-rendering verder verbeterd met verschillende verbeteringen.

Optie om DirectX-Rendering uit te schakelen vervangen door een optie om oudere OpenGL-rendering in te schakelen

Als u de standaard DirectX-rendering wilt uitschakelen en de oudere OpenGL-rendering wilt gebruiken, gebruikt u de nieuwe Legacy-render gebruiken-optie in Bestand > Instellingen > Knoppen. Als de optie op uit staat, wordt de DirectX-rendering gebruikt. Als de optie op aan staat, wordt de OpenGL-rendering gebruikt.

De Legacy-render gebruiken-optie vervangt de eerder gebruikte DirectX-rendering-optie.

De renderingsinstelling is modelvenster-specifiek, wat betekent dat u verschillende renderingopties in verschillende modelvensters kunt gebruiken.

Nieuwe opties in het menu Bestand om eerder gebruikte DirectX-gerelateerde variabelen te vervangen

U kunt nu de nieuwe Arceren van overlappende oppervlakken en Stippellijn voor verborgen lijn-opties in het -bestandsmenu gebruiken > Instellingen > Knoppen. Deze opties definiëren of het arceren van overlappende oppervlakken op hetzelfde vlak aan of uit staat en of de onderbroken lijnen voor de onderdeelrandlijnen in DirectX-gerenderde modelvensters worden weergegeven.

Een wijziging in Arceren van overlappende oppervlakken vereist het opnieuw openen van het venster.

Een wijziging in Stippellijn voor verborgen lijn vereist Tekla Structures opnieuw starten.

Deze opties vervangen de eerder gebruikte variabelen XS_HATCH_OVERLAPPING_FACES_IN_DX en XS_USE_DASHED_HIDDEN_LINES.

Nieuw TeklaMark tool voor het meten van DirectX-prestaties

Als u de prestatie van uw DirectX 3D rendering-engine wilt meten, kunt u de nieuwe TeklaMark tool gebruiken van Tekla Warehouse. Er zijn drie versies van de tool beschikbaar: Voor staal, voor beton en voor engineering. De tool test hoe snel uw computer grafische gegevens verwerkt die meestal worden gebruikt in Tekla Structures, bijvoorbeeld processorsnelheid, laadtijd, gemiddelde tekentijd en details per frame.

De tool geeft een score voor de setup van uw hardware weer. Om de verzamelde prestatiegegevens op verschillende hardware-instellingen te controleren, raadpleegt u het TeklaMark -ondersteuningsartikel met grafieken van de gegevens.

Nieuwe variabele XS_SHOW_STATISTICS_IN_DX

Gebruik de variabele XS_SHOW_STATISTICS_IN_DX om statistieken en het gebruikte renderingapparaat weer te geven in de DirectX-gerenderde modelvensters. De statistieken worden in de linkerbenedenhoek van de modelweergave weergegeven als frames per seconde.

Met deze variabele u eenvoudig controleren of u een goede grafische hardwareversneller gebruikt voor de Tekla Structures modelvensters, vooral in het geval van meerdere GPU's zoals laptops, die vaak zowel een CPU-versneller als een externe, veel krachtigere grafische versneller hebben.

De variabele is standaard ingesteld op FALSE.

Als u de waarde wijzigt, moet u het venster opnieuw openen om de nieuwe waarde te activeren.

Houd er rekening mee dat deze variabele geen invloed heeft op de legacy OpenGL-gerenderde modelweergaven.