Wijzigingen in templateattributen

2021
Tekla Structures

Wijzigingen in templateattributen

Tekla Structures 2021i introduceert diverse nieuwe template-attributen.

Gatdiepte bout

Gebruik het nieuwe DEPTH-template-attribuut op de HOLE-inhoudstype-rijen in templates om de gatdiepte van de boutweer te geven. DEPTH is handig bij het rapporteren van de diepte van blinde gaten die niet volledig door onderdelen worden verlengd.

Bekistingsgebied in globaal coördinatensysteem

Gebruik de volgende nieuwe Template-attributen om de bekistingsgebieden cast-in-place cast unit faces waarvan de normale vectorpunten in de boven-, onderzijde- of zijde richting van de vorm in het globale coördinatensysteem:

• AREA_FORM_TOP_GLOBAL

• AREA_FORM_BOTTOM_GLOBAL

• AREA_FORM_SIDE_GLOBAL

Deze attributen kunnen worden gebruikt op CAST_UNIT inhoudstype-rijen in templates. Deze attributen werken niet op PART-rijen.

In tegenstelling tot prefab-beton zijn de bekistingsgebieden van insitu-beton niet afhankelijk van de instellingen voor Stort Stortrichting. Met prefab-betonelementen kunt u nog steeds de template-attributen AREA_FORM_TOP, AREA_FORM_BOTTOM en AREA_FORM_SIDE gebruiken.

ROW_IN_ALLPAGES

Er is een nieuw template-attribuut ROW_IN_ALLPAGES toegevoegd. Wanneer u dit attribuut in een waardeveld gebruikt, wordt het rijnummer vervolgd op de volgende pagina. Voorheen was het enige beschikbare attribuut ROW_IN_PAGE, waarmee een toenemend nummer wordt geproduceerd vanaf 1 aan het begin van elke nieuwe pagina.

SUB_ID_WITH_LETTERS and SUB_ID_WITH_LETTERS_LAST

U kunt nu SUB_ID_WITH_LETTERS en SUB_ID_WITH_LETTERS_LAST als template-attributen gebruiken wanneer u tapse staafgroepen die door stavensets zijn gemaakt, rapporteert.

Deze verbetering werd al in Tekla Structures 2020 SP3 geïntroduceerd.

CROSS_SECTION_AREA and WEIGHT_PER_UNIT_LENGTH

De bestaande template-attributen CROSS_SECTION_AREA en WEIGHT_PER_UNIT_LENGTH zijn nu beschikbaar voor wapening op de REBAR en SINGLE REBAR rijen.