Wijzigingen in variabelen

2021
Tekla Structures

Wijzigingen in variabelen

Nieuwe variabelen

XS_ENTER_FINALIZES_COMMANDS

Met deze variabele XS_ENTER_FINALIZES_COMMANDS kunt u de knop Enter instellen als een sneltoets voor het voltooien van commando's. Voorheen werkte alleen de spatietoets en de middelste muis knop als snelkoppelingen om een commando te voltooien.

Daarnaast kunnen de commando's voor rechtstreekse wijziging ook met het Enter worden voltooid. Voorheen werkte alleen de middelste muisknop als snelkoppelingen om een commando voor rechtstreekse wijziging te voltooien.

De variabele is standaard ingesteld op TRUE. Deze variabele bevindt zich in de categorie Eigenschappen modelleren van het Geavanceerde opties dialoogvenster .

XS_PREVIEW_LIMIT

Met de variabele XS_PREVIEW_LIMIT kunt u de limiet instellen voor het aantal objecten dat in het voorbeeld van kopiëren of verplaatsen wordt weergegeven. Het voorbeeld wordt weergegeven in het model wanneer u het Kopiëren of Verplaatsen-commando gebruikt om objecten te kopiëren of te verplaatsen.

De standaardwaarde is 1000. Als de waarde 0 is, is het voorbeeld uitgeschakeld. Deze variabele bevindt zich in de categorie Modelvenster in het Geavanceerde opties-dialoogvenster .

XS_SHOW_STATISTICS_IN_DX

Gebruik de variabele XS_SHOW_STATISTICS_IN_DX om statistieken en het gebruikte renderingapparaat weer te geven in de DirectX-gerenderde modelvensters. De statistieken worden in de linkerbenedenhoek van de modelweergave weergegeven als frames per seconde.

Met deze variabele u eenvoudig controleren of u een goede grafische hardwareversneller gebruikt voor de Tekla Structures modelweergaven, vooral in het geval van meerdere GPU's zoals laptops, die vaak zowel een CPU-versneller als een externe, veel krachtigere grafische versneller hebben.

De variabele is standaard ingesteld op FALSE.

Als u de waarde wijzigt, moet u het venster opnieuw openen om de nieuwe waarde te activeren.

Houd er rekening mee dat deze variabele geen invloed heeft op de legacy OpenGL-gerenderde modelweergaven.

Nieuwe variabelen voor stavensets

Gebruik de volgende model-specifieke variabelen als u toleranties moet aanpassen voor de stavensets die u automatisch wilt groeperen:

Gebruik de variabele XS_REBARSET_LEG_CONNECTION_TOLERANCE om de beenvlakken van de stavensets met elkaar te verbinden, zelfs als de randen van het beenvlak niet exact overlappen. Deze variabele is modelspecifiek.

Nieuwe controle voor het exporteren van staven die door stavensets worden gemaakt

Er is een nieuwe modelspecifieke variabele XS_EXPORT_IFC_REBARSET_INDIVIDUAL_BARS toegevoegd om in te stellen hoe staven die door stavensets worden gemaakt, worden geëxporteerd. Als de variabele op is ingesteld FALSE, worden staven in groepen geëxporteerd. Als de variabele op is ingesteld TRUE, worden staven als afzonderlijke staven geëxporteerd. De standaardwaarde is FALSE. Deze variabele bevindt zich in de categorie Exporteren van het dialoogvenster Geavanceerde opties.

Opmerking:

In het IFC-bestand geeft 'Totaalaantal' 1 weer voor groepen die door stavensets worden gemaakt en 'Totaalgewicht' en 'Gewicht' geven het gewicht van één staaf weer. Gebruik de attributen NUMBER_OF_BARS_IN_GROUP en WEIGHT_TOTAL_IN_GROUP om de waarden van de groep naar het IFC-bestand te exporteren.

Nieuwe controle voor het exporteren van B-reps als exacte solids

B-rep-objecten kunnen nu als exacte solids in de IFC2x3-export worden geëxporteerd. U kunt dit doen door de nieuwe modelspecifieke variabele XS_EXPORT_BREP_AS_EXACT_SOLID in te stellen op TRUE. De standaardwaarde is FALSE. Deze variabele bevindt zich in de categorie Exporteren van het dialoogvenster Geavanceerde opties.

Houd er rekening mee dat als u B-reps als exacte solids exporteert, de IFC-bestandsgrootte toeneemt en de export meer tijd in beslag neemt.

Als u vloeiendere randen naar de export wilt krijgen, kan het zijn dat u de variabele XS_CS_CHAMFER_DIVIDE_ANGLE op 10 moet instellen.

In het volgende voorbeeld, aan de linkerkant, ziet u een native type I-profiel en rechts de IFC-objectoppervlaktegeometrie wanneer beide variabelen worden gebruikt:

Gewijzigde variabelen

XS_DRAWING_CLONING_IGNORE_CHECK

Wanneer XS_DRAWING_CLONING_IGNORE_CHECK op TRUE is ingesteld, kan Tekla Structures een tekening klonen met een geselecteerd onderdeel dat hetzelfde positienummer heeft. Maar als u meerdere onderdelen met hetzelfde positienummer hebt geselecteerd, wordt er slechts één gekloonde tekening voor die positie gemaakt.

XS_BLACK_DRAWING_BACKGROUND

Wanneer u de waarde van de XS_BLACK_DRAWING_BACKGROUND-variabele wijzigt , hoeft u Tekla Structures niet meer opnieuw op te starten om de nieuwe waarde te activeren.

XS_CALCULATE_POUR_UNITS_ON_SHARING

De standaardwaarde van XS_CALCULATE_POUR_UNITS_ON_SHARING is gewijzigd in FALSE. Dit betekent dat Tekla Structures de storteenheden tijdens het wegschrijven en inlezen niet meer automatisch in gedeelde modellen worden berekend en bijgewerkt. In plaats daarvan kan elke gebruiker het Storteenheden berekenen-commando nu in zijn/haar lokale versie van het gedeelde model uitvoeren voor het bijwerken van storteenheden.

XS_REBARSET_ENABLE_BAR_GROUPING_WHEN_SPACING_DIFFERS

Deze variabele is nu van invloed op alle staafgroeptypen en niet alleen op het normal-type als voorheen.

XS_REBAR(SET)_MINIMUM_LEG_DEVIATION

De naam van de variabele XS_REBAR_MINIMUM_LEG_DEVIATION is gewijzigd in XS_REBARSET_MINIMUM_LEG_DEVIATION omdat deze alleen van invloed is op stavensets.

Verwijderde variabelen

XS_HATCH_OVERLAPPING_FACES_IN_DX and XS_USE_DASHED_HIDDEN_LINES

De variabelen XS_HATCH_OVERLAPPING_FACES_IN_DX en XS_USE_DASHED_HIDDEN_LINES voor het beheren van de gerenderde DirectX-modelvensters zijn verwijderd. U kunt in plaats daarvan de Arceren van overlappende oppervlakken en Stippellijn voor verborgen lijn-opties in het -bestandsmenu gebruiken > Instellingen > Knoppen.

XS_​LINE_​WIDTH

De varabele werkt niet zoals verwacht en daarom is deze verwijderd.

XS_IFC4_EXPORT_PLEASE

U hoeft de variabele niet meer XS_IFC4_EXPORT_PLEASE in te stellen op TRUE in het teklastructures.ini-bestand om de IFC4-export te starten. Het commando voor het starten van de IFC4-export is altijd beschikbaar in Tekla Structures Bestand > Exporteren indien toegestaan door uw configuratie.

XS_CREATE_MISSING_MARKS_IN_INTELLIGENT_CLONING

U hoeft niet langer de variabele XS_CREATE_MISSING_MARKS_IN_INTELLIGENT_CLONING in te stellen om labels naar een gekloonde tekening te maken, dit geldt ook voor onderdelen die niet aan de tekening van de kloontemplate kunnen worden toegewezen. De functionaliteit is al beschikbaar in de instellingen voor klonen ( Andere labels > Maken) en in de Tekeningendatabaseinstellingen voor klonen ( Labels > Maken).