Een model in Tekla Model Sharing delen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Een model in Tekla Model Sharing delen

Wanneer u uw model in Tekla Model Sharing gaat delen, moet u met uw Trimble Identity bij Tekla Structures zijn ingelogd. Als u niet bent aangemeld, wordt het aanmeldingsdialoogvenster van Trimble Identity geopend. U kunt andere gebruikers uitnodigen bij het model dat u deelt.

Als u een model in Tekla Model Sharing gaat delen, wordt u de Eigenaar van het model.

Houd er rekening mee dat u als een medewerker bij een organisatie moet behoren als u met het delen van een model wilt beginnen.

Als u een externe licentie hebt, bent u geen eigenaar van het model zodat u geen model kunt gaan delen. Raadpleeg Gebruikersaccounts voor Tekla-producten beheren en Online licenties voor Tekla Structures beheren voor meer informatie over werknemers en externe licentiegebruikers.

  1. Open een single-user-model dat u wilt delen.
  2. Klik in het menu Bestand op Delen > Beginnen met delen.

    Het dialoogvenster Beginnen met delen wordt geopend.

  3. Selecteer de service in de lijst Service.

    Als u Tekla Model Sharing voor het eerst gebruikt en de deelservice op het werk is ingeschakeld, moet u de service in de lijst Service selecteren. U kunt een serviceverbinding op het werk instellen en gebruiken of u kunt de Tekla-service gebruiken. Tekla Model Sharing op een server op het werk vereist een aparte licentie en installatie.

  4. Voer indien nodig een Code en een Beschrijving voor het model in.
    • Code kan bijvoorbeeld een montagenummer, een projectnummer of een nummer voor de boekhouding zijn.

    • Voer een beschrijving volgens uw bedrijfsconventies in.

  5. Nodig andere gebruikers uit om uw model te delen door hun e-mailadressen in het vak Gebruikers uitnodigen in te voeren en stel hun gebruikersrol in op Editor, Eigenaar, Projectviewer of Viewer.

    U kunt meerdere gebruikers in één keer toevoegen. Scheid de e-mailadressen met puntkomma's. Gebruik geen spaties tussen de e-mailadressen. Als u meerdere gebruikers in één keer toevoegt, krijgen ze allemaal dezelfde gebruikersrol. De rol kan later worden gewijzigd.

  6. Klik op de knop Toevoegen om de gebruikers aan het model toe te voegen.
  7. Schakel het selectievakje Verzend een e-mailmelding naar de gebruiker. in om een melding per e-mail naar de uitgenodigde gebruikers te verzenden en schrijf een bericht naar de gebruikers.
  8. Klik op de knop Begin om uw model te gaan delen.

    Het model wordt opgeslagen en naar de deelservice weggeschreven.

Wanneer u het model de volgende keer opent, hebt u twee opties:

  • In het startscherm van Tekla Structures wanneer u Tekla Structures opent:

    1. Ga naar het tabblad Gedeelde modellen en log in met uw Trimble Identity.

    2. Klik op Doorgaan om het dialoogvenster Gedeelde modellen te openen.

    3. Schakel het selectievakje Gedeelde modellen op deze computer weergeven in om de modellen weer te geven.

    4. Klik op Deelnemen.

    U kunt op gedeelde modellen ook op het tabblad Recent of Alle modellen openen. Log in met uw Trimble Identity om te kunnen inlezen en wegschrijven.

  • In Bestand > Openen > Gedeelde modellen doorbladeren.

Was this helpful?
Vorige
Volgende