Werk het model bi met de wijzigingen van andere gebruikers in Tekla Model Sharing (inlezen)

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Werk het model bi met de wijzigingen van andere gebruikers in Tekla Model Sharing (inlezen)

Als u uw model wilt bijwerken met de wijzigingen die door andere gebruikers zijn aangebracht, haalt u de wijzigingen van de deelservice op door deze in te lezen. U moet altijd de meest recente wijzigingen bij een model inlezen voordat u uw wijzigingen kunt wegschrijven.

U kunt ook de Automatiseringstool delen gebruiken om het inlezen te automatiseren, zodat u het model bijgewerkt kunt houden met wijzigingen die door andere gebruikers van het model zijn aangebracht.

1. Klik in het menu Bestand op Delen > Inlezen of klik op de werkbalk Snelle toegang op .

Als er pakketten beschikbaar zijn om in te lezen, geeft het pictogram Inlezen een groene pijl en het aantal pakketten weer.

Opmerking:

Als u meer dan zes uur niet actief bent geweest, wordt het aantal pakketten mogelijk niet in het pictogram Inlezen weergegeven. Daarom raden we u aan om na een lange niet-actieve periode op het pictogram Inlezen te klikken om er zeker van te zijn dat pakketten kunnen worden ingelezen.

Als één van de gebruikers die het model deelt de optie Beschikbare updates weergeven bij het inlezen van de wijzigingen in het dialoogvenster Instellingen delen heeft geselecteerd, wordt de lijst Beschikbare updates geopend nadat u op het pictogram Inlezen hebt geklikt.

Het dialoogvenster geeft alle beschikbare pakketten weer. U kunt de wijzigingen pakket voor pakket inlezen als u de modelwijzigingen in fasen wilt controleren. Als u alle updates in één keer wilt ontvangen, kunt u het nieuwste pakket selecteren en alle vorige pakketten worden ook ingelezen.

Als u inleest, worden de updates aan het gedeelde model geleverd als incrementele pakketten die alleen de gewijzigde gegevens bevatten. U moet alle gedeelde wijzigingen inlezen voordat u uw eigen wijzigingen naar de deelservice opnieuw kunt wegschrijven.

Als u de optie Wijzigingen na inlezen weergeven in het dialoogvenster Instellingen delen hebt geselecteerd, wordt onderaan het venster een lijst met deelwijzigingen geopend nadat de geselecteerde pakketten zijn ingelezen. De lijst geeft de wijzigingen weer op basis van hoe ze het model beïnvloeden. Raadpleeg voor meer informatie over het delen van wijzigingen Detecteer deelwijzigingen en bekijk de deelhistorie in Tekla Model Sharing.

2. Ga door met het werken aan het model.
Opmerking:

Als u problemen met het inlezen hebt, moet u controleren of de variabele XS_​CALCULATE_​POUR_​UNITS_​ON_​SHARING is ingesteld op FALSE.

Opmerking:

Als u problemen met delen ondervindt, controleert u voor het oplossen van problemen de aan het delen gerelateerde logboekbestanden in de huidige modelmap en in ..\Users\<user>\AppData\Local\Tekla DataSharing.

Als Tekla Model Sharing wijzigingen detecteert die na het inlezen niet in de lokale versie van het model zouden moeten verschijnen, geeft Tekla Structures een melding weer en worden de wijzigingen opgenomen in het modelsharing.log. We raden u aan om contact op te nemen met uw lokale helpdesk om het probleem op te lossen.