Sparing in kanaalplaat

2021
Tekla Structures

Sparing in kanaalplaat

Met Sparing in kanaalplaat maakt u openingen en uitsparingen in kanaalplaten. Sparing in kanaalplaat werkt met enkelvoudige kanaalplaten of met vloeren die met de component Kanaalplaatvloeren (66) worden gemaakt.

Gemaakte objecten

• Openingen en uitsparingen

Gebruiken voor

Situatie

Beschrijving

Kanaalplaat met kleine en grote openingen

Beperkingen

Sparing in kanaalplaat berekent de locatie van de openingen op basis van de opgegeven waarden en de profielgegevens van de plaat. U kunt indien nodig u een extern configuratiebestand in XML-indeling gebruiken om verschillende voorwaarden voor de profielgegevens van de openingen en de plaat op te geven.

U kunt kleine en grote openingen definiëren. Kleine openingen worden in het midden van de holle kernen geplaatst zodat er geen lijven kapotgaan. Grote openingen leiden tot defecte lijven.

Voordat u begint

Maak een kanaalplaat.

Volgorde van selectie

1. Selecteer het hoofdonderdeel (plaat).

2. Wijs een positie voor de opening aan.

Eigenschappen van de sparing in de kanaalplaat

Gebruik de Eigenschappen van de sparing in de kanaalplaat om de eigenschappen van de openingen en uitsparingen te definiëren.

Optie

Beschrijving

Selecteer de vorm van de openingen en uitsparingen.

• Vierkant - in het midden van de plaat

• Rond - in het midden van de plaat

• Aan één uiteinde van de plaat

• Aan beide uiteinden van de plaat

Holle posities

Als u selecteert dat openingen of uitsparingen aan één uiteinde of aan beide uiteinden van een plaat wilt toevoegen, voert u de posities in van de kanalen die worden uitgesneden.

De posities zijn bij het begin van het onderdeel van links naar rechts genummerd. Het onderdeel wordt vanaf de bovenzijde in richting van het begin naar het einde weergegeven. De openingen en uitsparingen worden in dezelfde ruimtes aan het uiteinde van het onderdeel gemaakt.

Diameter

Definieer de grootte van de opening in de lengte- en dwarsrichting of de diameter voor een ronde opening.

De breedte van de opening definieert of de opening klein of groot is.

Type opening

Selecteer het type van de opening.

Exacte plaatsing via punt

Selecteer of de opening exact op de aangewezen locatie wordt gemaakt.

Centraliseren

Selecteer hoe het midden van een opening wordt gecentreerd.

• Op kanaal:

De opening wordt gecentreerd ten opzichte van de kanaalplaat.

• Op lijf:

De opening wordt gecentreerd ten opzichte van het lijf.

Volledige breedte van kanaal

Selecteer of de opening wordt uitgesneden op basis van de minimumbreedte van de kanalen of het aantal kanalen.

Als u deze optie wilt gebruiken, moet u de opening Op kanaal in de optie Centraliseren centreren.

XML bestand

Selecteer het externe XML-bestand waarin u de openings- en plaatprofielen hebt gedefinieerd.

Naam van uitsnijding

Definieer een naam voor het uitgesneden deel.

Definieer de diepte van de uitsparing.

Definieer de uitlijning voor de opening.

Selecteer of de dikke zijde van de opening wordt verwijderd.

Voorbeeld van configuratiebestand

Gebruik een extern .xml-bestand om de openingen en plaatprofielen te definiëren.

Voorbeeld

Een voorbeeldbestand Zones.xml bevindt zich in ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\environments\common\system.