Vloertool

2021
Tekla Structures

Vloertool

Met Vloertool wordt een plaatvloer met optionele isolatie gemaakt.

Gemaakte objecten

• Kanaalplaten

Gebruiken voor

Situatie

Beschrijving

Plaatvloer met isolatie

Volgorde van selectie

Zorg ervoor dat u de plaateigenschappen hebt gedefinieerd.

1. Wijs de punten van de contour van de plaatvloer aan.

De plaatvloer wordt automatisch gemaakt wanneer u de polygoon sluit.

Opmerking:

De lijst met aangewezen punten op het tabblad Portaalcontour en de lijst met platen op het tabblad Plaatlijst worden gemaakt wanneer de platen worden gemaakt.

Tabblad Plaateigenschappen

Gebruik het tabblad Plaateigenschappen om het profiel, het materiaal en de locatie van de kanaalplaten te definiëren.

Plaatattributen

Optie

Beschrijving

Profiel

Definieer het profiel door het in de profielendatabase te selecteren.

Naam

Hiermee definieert u een naam voor de plaat.

Materiaal

Hiermee definieert u de materiaalkwaliteit door deze in de materialendatabase te selecteren.

Klasse

Definieer het klassenummer van het onderdeel.

Prefix

Hiermee definieert u de onderdeelprefix.

Startnummer

Hiermee definieert u het startnummer voor het betonelement.

Snijd plaatuiteinden

Hiermee definieert u of de plaatuiteinden worden uitgesneden of niet.

Als u Ja selecteert, definieert u de minimale eindhoek voor de platen.

Rotatie

Selecteer een optie om de plaat te draaien.

Verticale locatie

Hiermee definieert u de locatie van de offset in de verticale richting.

Offset

Hiermee definieert u de offset in de verticale richting.

Minimale eindhoek

Hiermee definieert u de minimale eindhoek voor de platen.

Als de lijn ten opzichte waarvan de plaat eindigt een grotere hoek heeft dan de gedefinieerde minimale eindhoek, wordt het onderdeel met de lijn uitgelijnd.

Extra attributen

Optie

Beschrijving

Windvormklasse

Hiermee definieert u de windvormklasse voor de kanaalplaat.

De windvormklasse wordt als een gebruikersattribuut opgeslagen.

Relatieve kracht

Hiermee definieert u de relatieve kracht van de kanaalplaat.

De relatieve kracht wordt als een gebruikersattribuut opgeslagen.

Brandwerendheid

Hiermee definieert u de brandwerendheid voor de kanaalplaat.

De brandwerendheid wordt opgeslagen als een gebruikersattribuut.

Gebruikersattributen

Gebruikersattributen bevinden zich in het bestand FloorTool.ini.

Plaatrichting

Optie

Beschrijving

Plaatrichting

Hiermee definieert u de richting van de plaat.

Als u Hoek selecteert, moet u punten in het model aanwijzen om de nieuwe richting te definiëren. De hoek die u hebt aangewezen, wordt weergegeven in het veld Hoek. U kunt de hoek ook rechtstreeks in het veld definiëren om de platen te roteren.

Als twee punten worden aangewezen, wordt de lokale +X-richting niet gewijzigd.

Tabblad Isolatie

Gebruik het tabblad Isolatie om de isolatie-eigenschappen van de kanaalplaten te definiëren.

Definieer eerst of er wel of geen isolatie moet worden gemaakt. Isolatie wordt voor elke plaat afzonderlijk gemaakt.

Isolatie

Optie

Beschrijving

Naam

Hiermee definieert u een naam voor de isolatie.

Materiaal

Hiermee definieert u een materiaalkwaliteit door deze in de materialendatabase te selecteren.

Dikte

Definieer de dikte van de isolatie.

Klasse

Definieer het klassenummer van het onderdeel.

Offset op begin plaat/einde plaat

Hiermee definieert u de offset tussen de begin- en eindpositie van de plaat en de corresponderende posities van de isolatie.

Offset links/rechts

Hiermee definieert u de offset tussen de plaat en de isolatie voor de uiterst rechtse en uiterst linkse plaat.

Tabblad Portaalcontour

Gebruik het tabblad Portaalcontour om de coördinaten van de aangewezen contourpunten en de horizontale offset van de lijnen te definiëren die de contourpunten verbinden. Als de coördinaten niet op het tabblad zichtbaar zijn, klikt u op de knop Ophalen.

U moet de kanaalplaten maken voordat u het tabblad Portaalcontour gebruikt.

Portaalcontoureigenschappen

Optie

Beschrijving

XY-constante Z

Hiermee definieert u de Z-coördinaat voor alle contourpunten op dezelfde specifieke hoogte.

XYZ hellende vloer

Hiermee definieert u de Z-constante voor elk contourpunt afzonderlijk. De vloer kan hellend zijn.

Offsetmethode

Hiermee definieert u de offsetmethode.

Standaard offseteinde

Hiermee definieert u het standaard eindoffset.

Standaard zijoffset

Hiermee definieert u de standaard zijoffset.

Portaalcontourtabel

In de tabel worden de contourpunten met hun X-, Y- en Z-coördinaten weergegeven. U kunt het Z-coördinaat in de tabel alleen wijzigen als u XYZ (hellende vloer) hebt geselecteerd. U kunt de Horizontale offset in alle rijen van de tabel wijzigen.

In de tabel worden ook de lijnen weergegeven die de punten verbinden. U kunt alleen de Horizontale offset wijzigen. Als u een positieve waarde invoert, wordt de vloerplaat groter en als u een negatieve waarde invoert, wordt de vloerplaat kleiner.

Tabblad Plaatlijst

Gebruik het tabblad Plaatlijst om alle gemaakte kanaalplaten weer te geven. Als de plaatlijst niet op tabblad zichtbaar is, klikt u op de knop Ophalen.

Plaateigenschappen

Optie

Beschrijving

Plaatnummer

Hier wordt de volgorde van de kanaalplaten vanaf het eerste aangewezen punt weergegeven.

Breedte

Hiermee wordt de breedte van een versmalde plaat weergegeven.

Verkleind vanaf

Hiermee definieert u of de plaat wordt versmald. De opties zijn:

• niet versmald (standaard)

• Rechterzijde

• Linkerzijde

Type

Hiermee definieert u het plaattype.

• Gebruik Plaat voor normale kanaalplaten.

• Gebruik PIP voor een Precast Infill Piece.

• Gebruik GAP voor een lege ruimte tussen de platen. U hoeft geen profiel te definiëren als u deze optie selecteert.

• Gebruik CIP om een betonnen onderdeel te maken met de breedte die in de kolom Breedte is gedefinieerd. Het breedtebereik dat u kunt gebruiken, is gedefinieerd in het bestand FloorTool.ini.

De platen die in het bestand FloorTool.ini zijn opgenomen, kunnen alleen een breedte hebben die binnen het gedefinieerde bereik valt. De platen die niet worden weergegeven, kunnen elke breedte hebben. De waarde die u opgeeft, wordt naar beneden afgerond naar de dichtstbijzijnde toegestane waarde.

Profiel

Definieer het profiel door het in de profielendatabase te selecteren.

U kunt platen Toevoegen en Verwijderen en u kunt ze in de lijst Omhoog en Omlaag verplaatsen door de knoppen aan de linkerzijde te gebruiken. Als u de standaardwaarden wilt herstellen, klikt u op Herstel standaardwaarden.