Venstereigenschappen

2021
Tekla Structures

Venstereigenschappen

Gebruik het dialoogvenster Venstereigenschappen om de modelvenstereigenschappen weer te geven en te wijzigen.

Optie

Beschrijving

Naam

De naam van het venster.

Hoek

Geeft aan of de kijkhoek Vlak of 3D is.

Projectie

Het projectietype van vensters.

Orthogonaal:Alle objecten hebben dezelfde grootte (geen perspectief).De tekst- en puntgrootte blijft gelijk als u zoomt.Daarnaast blijft het zoomen op objectvlakken hetzelfde.

Perspectief:Ver weg gelegen objecten lijken kleiner dan dichtbij gelegen; dit geldt ook voor teksten en punten.U kunt het model zoomen, roteren of er doorheen vliegen.

Rotatie

Hoe het venster rond de z- en x-as wordt geroteerd.Rotatie is vensterspecifiek.

De eenheden hangen af van de instellingen in het menu Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen.

Delen

Deze optie is alleen beschikbaar als het model met Tekla Model Sharing is gedeeld.

Vensters worden in Tekla Model Sharing standaard niet gedeeld.Vensters worden gedeeld als ze een naam hebben en de optie Delen op Gedeeld wordt ingesteld.

Kleur en transparantie in alle vensters

De instelling voor kleur en doorzichtigheid die in alle vensters wordt gebruikt (volgens de status van de objecten in het model).

Weergave...

Hiermee wordt het dialoogvenster Objectweergave geopend, waar u instellingen voor kleur en doorzichtigheid kunt definiëren.

Vensterdiepte

De dikte van de weergegeven snede van het model.U kunt de diepte van het kijkvlak naar boven en naar beneden apart definiëren.Alleen objecten die binnen de vensterdiepte zijn gepositioneerd, zijn zichtbaar in het model.

De eenheden hangen af van de instellingen in het menu Bestand > Instellingen > Opties > Eenheden en decimalen.

Weergave...

Hiermee wordt het dialoogvenster Weergeven geopend waarin u kunt definiëren welke objecten in het venster worden weergegeven en hoe.

Zichtbaarheid object groep

Welke objectgroep in het venster wordt weergegeven.

Objectgroep...

Hiermee wordt het dialoogvenster Object groep - toon filter weergegeven, waarin u objectgroepen kunt maken en wijzigen.