De onderdeelweergave wijzigen om onderdelen met exacte lijnen of met hoge nauwkeurigheid weer te geven

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

De onderdeelweergave wijzigen om onderdelen met exacte lijnen of met hoge nauwkeurigheid weer te geven

Zelfs als u de onderdeelweergave in de weergave-instellingen op Snel hebt ingesteld, kunt u de onderdelen met verschillende weergaveopties tijdelijk weergeven.

Onderdelen met exacte lijnen weergeven

Gebruik het commando Onderdeel met exacte lijnen weergeven om tijdelijk een onderdeel met exacte lijnen weer te geven, zelfs als u de weergaveoptie Snel voor onderdelen gebruikt.

1. Selecteer het onderdeel.
  2. Ga naar Snel starten, begin met het invoeren van onderdeel met exacte lijnen weergeven en selecteer het commando Onderdeel met exacte lijnen weergeven in de lijst die verschijnt.
  3. Klik op het venster waarin u exacte lijnen wilt weergeven.
  4. Als u het effect van de exacte lijnen wilt wissen, klikt u op het tabblad Venster op .

Onderdelen hoge nauwkeurigheid weergeven

U kunt onderdelen tijdelijk met het hoogst mogelijke niveau van nauwkeurigheid weergeven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u een groot model controleert, omdat het gehele model nog steeds in de weergavemodus Snel of Exact kan worden weergegeven, maar het afzonderlijke onderdeel gedetailleerder kan worden weergegeven.

1. Selecteer de onderdelen.
  2. Klik met de rechtermuisknop en houd vervolgens de Shift-toets tijdens het selecteren van Toon met exacte lijnen ingedrukt.

Tekla Structures geeft de geselecteerde onderdelen met het hoogst mogelijke niveau van nauwkeurigheid weer.

3. Als u het effect van de hoge nauwkeurigheid wilt wissen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Toon met exacte lijnen.

(1) Normale weergavemodus

(2) Modus een met hoge nauwkeurigheid