Een categorie in de Organisator importeren

2021
Tekla Structures

Een categorie in de Organisator importeren

U kunt categorieën importeren, die vanuit de Organisator naar het huidige model of naar andere Tekla Structures-modellen zijn geëxporteerd. De categorie-importbestanden hebben de xml-indeling en hebben de bestandsextensie .category. U kunt één .category-bestand per keer importeren. Het bestand kan meerdere categorieën bevatten.

Voor informatie over hoe u de bedrijfs-, project- en systeemmappen met de Organisator kunt gebruiken, raadpleegt u Aangepaste standaardinstelling voor de Organisator.
  1. Als u de Organisator wilt openen, klikt u op het lint op Beheren en klikt u vervolgens op de Organisator.
  2. Klik op en selecteer Organisatorcategorieën importeren.
  3. Klik op Bladeren.
  4. Selecteer het .category-bestand dat u wilt importeren.
  5. Klik op Openen.
  6. Klik op Importeren.

Als de categorie die u importeert dezelfde naam heeft als een bestaande categorie, hebt u de volgende mogelijkheden:

• U kunt de categorie importeren en de bestaande categorie vervangen.
    • U kunt selecteren dat u de categorie niet importeert.
    • U kunt de categorie importeren maar de bestaande categorie bewaren. Als u een categorie importeert die dezelfde naam heeft als een bestaande categorie, voegt de Organisator een volgnummer aan de categorienaam toe.

De locatiecategorieën worden aan het einde van de locatiecategorieën toegevoegd, eigenschappencategorieën aan het einde van eigenschappencategorieën en aangepaste categorieën aan het einde van de aangepaste categorieën.

Opmerking:

Als de geïmporteerde categorie geen objecten bevat, moet u controleren of de voorwaarden in de categorie-eigenschappen een filter bevatten dat niet in het model bestaat. Als u het filter aan het model toevoegt, wordt de categorie-inhoud bijgewerkt. Een andere reden kan zijn, dat er geen objecten in het model zijn die met de voorwaarden overeenkomen.

De categorie kan ook leeg zijn als deze alleen handmatig toegevoegde inhoud bevat en de objecten niet in de export zijn opgenomen. Als u de categorie uit een ander model hebt geïmporteerd, wordt de handmatig toegevoegde inhoud niet geïmporteerd.