Objecteigenschapswaarden vanuit de Organisator rapporteren

2021
Tekla Structures

Objecteigenschapswaarden vanuit de Organisator rapporteren

U kunt objecteigenschapswaarden uit de Objectbrowser voor verdere verwerking naar Microsoft Excel exporteren. De eigenschappenkolommen in de Objectbrowser worden exact geëxporteerd zoals ze worden weergegeven. U kunt vooraf gedefinieerde standaard Excel-sjablonen gebruiken of u kunt uw eigen Excel-sjablonen voor de export maken.

Zorg ervoor dat u Microsoft Excel op uw computer hebt geïnstalleerd.

Als u uw eigen sjablonen wilt maken, maakt u eerst een map \ProjectOrganizerData\ExcelTemplates onder de huidige modelmap, projectmap, bedrijfsmap of systeemmap en slaat u daar de sjablonen op. Op deze manier kunt u uw sjabloon in de lijst met beschikbare sjabloon in het dialoogvenster Gegevens naar Excel exporteren exporteren selecteren.

Tip:
  • Als u de objecteigenschappen in een bepaalde locatie in het Excel-sjabloon wilt plaatsen, wijzigt u het sjabloon door %&O%& in te voeren in de cel waar u de plaatsing van de gegevens wilt laten beginnen en slaat u het sjabloon op.
  • U kunt in de Excel-sjabloon ook definiëren hoe de overzichtsrijen worden weergegeven: boven of onder de objectrijen. Ga naar het tabblad Gegevens in de Excel-sjabloon, klik op de kleine pijl Overzicht in het gebied , selecteer de benodigde instellingen en klik op OK. Sla vervolgens de sjabloon op.
  1. Als u de Organisator wilt openen, klikt u op het lint op Beheren en klikt u vervolgens op de Organisator.
  2. Selecteer objecten in het model of in de categorieën om de objecten en hun eigenschappen in de Objectbrowser weer te geven.
  3. Selecteer een geschikte eigenschappentemplate.
  4. Klik op en selecteer Exporteren.
  5. Selecteer een Excel-sjabloon in de lijst met beschikbare sjablonen of klik op Bladeren om een ander sjabloon te selecteren.

Als u geen template selecteert, wordt een standaard Excel-template bij het exporteren gebruikt.

De Objectbrowser geeft alle Excel-sjablonen weer die in de volgende mappen voor het exporteren beschikbaar zijn:

• Huidige modelmap

• Projectmap (XS_PROJECT)

• Bedrijfsmap (XS_FIRM)

• Systeemmap (XS_SYSTEM)

6. Selecteer één of meer exportopties:
    • Objecteigenschappen uit model bijwerken wordt standaard geselecteerd.

De nieuwste objecteigenschappen van het model naar de Objectbrowser zijn bijgewerkt voor de export.

• Zonder kolomkoppen exporteren

Selecteer of u zonder de Objectbrowser-kopregel van de kolom wilt exporteren.

Deze optie is handig als u vooraf gedefinieerde kolomkoppen in de Excel-sjabloon hebt.

• Alleen overzichtsrijen exporteren

Selecteer of u alleen de overzichtsrijen uit de Objectbrowser wilt exporteren.

7. Klik op Exporteren.

Microsoft Excel wordt automatisch geopend. Groeperingen, gecombineerde regels en berekende waarden (totaal, gemiddeld, minimaal of maximaal) worden ook geëxporteerd.

Voorbeeld: Projecteigenschappen exporteren

U kunt automatisch een willekeurige projecteigenschap bij de export van de objecteigenschap opnemen. U kunt dit doen door een aparte eigenschappentemplate voor de projecteigenschappen te maken en deze W_Project_data te noemen.

Opmerking:

U moet W_Project_data als de naam voor dit sjabloon gebruiken.

1. Definieer de projecteigenschappen in Bestand > Projecteigenschappen. In dit voorbeeld voert u de projectnaam, projectbouwer en een projectopmerking in de gebruikersattributen in.

2. Maak in de Organisator een eigenschappentemplate voor de projecteigenschappen die u hierboven hebt gedefinieerd. In dit voorbeeld voegt u alleen de projecteigenschappen aan de template toe.

U kunt eigenschappen in de template toevoegen. De Organisator voegt echter de eerste willekeurige waarde die voor de eigenschap wordt gevonden aan de lijst toe. Voeg daarom in de template alleen die eigenschappen toe die voor alle objecten dezelfde waarde hebben. U kunt bijvoorbeeld PHASE aan de template toevoegen als alle objecten die u van plan bent in de lijst op te nemen tot dezelfde fase gaan behoren.

1. Klik op in de rechterbovenhoek van de Organisator om de Instellingen te openen en klik op Template.
    2. Geef de template de naam W_Project_data en selecteer Leeg template.
    3. Klik op Maken.
    4. Sleep de projecteigenschappen PROJECT.NAME, PROJECT.BUILDER en PROJECT.USERDEFINED.PROJECT_COMMENT naar de eigenschappenkolommen.
    5. Klik op Wijzigen om de template op te slaan.

3. Voeg de projecteigenschappen toe aan de Excel-sjabloon die u bij de export wilt gebruiken en sla de sjabloon op.

U kunt de kolomkoppen van de eigenschappentemplate kopiëren en deze ergens in de Excel-sjabloon toevoegen. Zie een voorbeeld hieronder.

Opmerking:

Als u een eigenschap van het type DATE aan Excel toevoegt, moet u de opmaak van de Excel-cel naar Datum wijzigen om de datum correct weer te geven. Een eigenschap van het type DATE is een eigenschap die DATE in de naam heeft.

Opmerking:

Als u de eigenschap DATE aan uw eigenschappentemplate wilt toevoegen om de huidige datum toe te voegen, moet u de naam van de kolomkop wijzigen om anders te zijn dan DATE. Wijzig deze bijvoorbeeld naar DATE1 en gebruik dezelfde tekst (DATE1) in de Excel-sjabloon.

4. Exporteer objecteigenschappen en projecteigenschappen uit de Organisator.
    1. Selecteer objecten in het model of de categorieën om de objecten in de Objectbrowser weer te geven.
    2. Selecteer een eigenschappentemplate die u bij de export wilt gebruiken, bijvoorbeeld Standaard of Staaf.
    3. Klik op en selecteer Exporteren.
    4. Selecteer de Excel-sjabloon die u eerder hebt gewijzigd en klik op Exporteren.

De waarden van de projecteigenschappen die u aan de Excel-sjabloon hebt toegevoegd worden in de geëxporteerde Excel weergegeven.