Voorbeeld: Oppervlakten op basis van objecttype en projectstatus in de Organisator berekenen en rapporteren

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Voorbeeld: Oppervlakten op basis van objecttype en projectstatus in de Organisator berekenen en rapporteren

In dit voorbeeld maakt u eigenschappencategorieën op basis van de projectstatus. Tijdens het project verplaatst u de objecten tussen de categorieën om de huidige status van de objecten weer te geven. U maakt ook eigenschappencategorieën om de oppervlakteberekeningen voor de geselecteerde objectgroepen te rapporteren.

U combineert de eigenschappen die de eigenschappencategorieën van de projectstatus en oppervlakteberekening aan de objecten toevoegt. De lijst geeft geen waarden weer voor de oppervlakten van de objecten die zich vooraan in de leveringsketen bevinden, maar geeft objecttypespecifieke oppervlakten voor de rest van de objecten weer die zich in latere fasen in de leveringsketen bevinden.

Als u oppervlaktewaarden wilt rapporteren, moet u twee voorwaarden voor speciale oppervlakterapportage instellen:

• Geef het gebied van de objecten niet weer als de projectstatus Goedgekeurd voor productie is, maar geef de oppervlakte weer als de projectstatus iets anders is.
  • Bereken de oppervlakte op basis van een vooraf gedefinieerde categorisatie van de objecten.

1. Als u de Organisator wilt openen, klikt u op het lint op Beheren en klikt u vervolgens op de Organisator.
  2. Stel de voorwaarden voor de projectstatus in.

Maak eerst eigenschappencategorieën om de projectstatussen van de objecten te definiëren. Maak vervolgens een eigenschap die u aan deze categorieën gaat toevoegen om te definiëren of bepaalde lijstvelden waarden krijgen.

1. Maak een eigenschappencategorie voor de projectstatussen.

Voeg alle modelobjecten of een kleinere set objecten aan de categorie van het hoogste niveau toe en maak vervolgens subcategorieën volgens de projectstatussen.

U kunt al naar gelang behoefte categorieën van het type object of merk gebruiken. Als u merken wilt gebruiken, selecteert u de optie Het hoogste merkniveau in het model opnemen in de categorie-eigenschappen.

2. Maak een eigenschap voor de berekeningen.

Open het dialoogvenster Instellingen in de Organisator,

en maak de eigenschap met de volgende instellingen:

• Naam: Quantity_output
      • Eigenschap: Quantity_output
      • Eenheidtype: Geen eenheid
      • Gegevenstype: Getal zonder decimalen
      • Eigenschapstype: UDA

3. Voeg de gemaakte eigenschap aan de categorieën van de Projectstatus toe om de waarden naar de modelobjecten weg te schrijven. U kunt de waarden vervolgens in verdere berekeningen gebruiken.
      • Voeg de eigenschap Quantity_output aan de categorie-eigenschappen van de categorie Projectstatus van het hoogste niveau toe.

Zoek naar de eigenschap in de Objecteigenschappen, selecteert deze en klik op Wijzigen.

• Voeg een waarde van de eigenschap in de categorie-eigenschappen van elke subcategorie van het laagte niveau toe.

Voeg in het vak Waarde de waarde 0 toe waar u geen uitvoer wilt hebben en voeg 1 toe waar u uitvoer wilt hebben. U moet de waarde in elke subcategorie van het laagte niveau instellen.

3. Stel de voorwaarden voor oppervlakteberekening in.

Eerst maakt u eigenschappencategorieën om de groep objecten te definiëren die verschillende oppervlakteberekeningen nodig hebben. Vervolgens maakt u formules voor de oppervlakteberekeningen en tot slot voegt u de formules aan de overeenkomende categorieën toe om de formuleresultaten naar de modelobjecten weg te schrijven.

1. Maak een eigenschappencategorie voor oppervlakteberekeningen.

Voeg aan de categorie dezelfde modelobjecten toe die u aan de categorie Projectstatus hebt toegevoegd. Maakt subcategorieën volgens de typen oppervlakteberekening. Gebruik dezelfde type categorie, object of merk , als in de categorie Projectstatus.

2. Maak een eigenschap om de berekende oppervlakten te rapporteren.

Open het dialoogvenster Instellingen in de Organisator,

en maak de eigenschap met de volgende instellingen:

• Naam: Area_calculated
      • Eigenschap: Area_calculated
      • Eenheidtype: Oppervlakte
      • Gegevenstype: Getal met decimalen
      • Eigenschapstype: UDA

Voeg de eigenschap toe aan de eigenschappentemplate die u gebruikt om deze als een kolom in de Objectbrowser weer te geven en klik op Wijzigen.

3. Maak aparte formules voor alle verschillende oppervlakteberekeningen.

Als u geen speciale berekeningen voor elk objecttype nodig hebt, moet u ook een eenvoudige formule maken met de standaard oppervlakte-eigenschap van de objecten.

4. Voeg de eigenschap Area_calculated en de formules aan de categorie-eigenschappen van de categorieën van de Oppervlaktedefinitie toe om de waarden naar de modelobjecten weg te schrijven.
      • Voeg de eigenschap aan de categorie-eigenschappen van de categorie Oppervlaktedefinitie van het hoogste niveau toe.

Zoek naar de eigenschap in de Objecteigenschappen, selecteert deze en klik op Wijzigen.

• Voeg een waarde aan de eigenschap in de categorie-eigenschappen van elke subcategorie van het laagte niveau toe.
        • Type: Formule
        • Waarde: Selecteer een formule die u eerder hebt gemaakt.

4. Voeg de oppervlakteberekeningen aan de categorieën van de Projectstatus toe.

Maak een formule die de eigenschap Area_calculated gebruikt die vanuit de categorieën Oppervlaktedefinitie naar de objecten is geschreven en de eigenschap Quantity_output die vanuit de categorieën Projectstatus naar de objecten is geschreven.

Voeg de nieuwe formule toe aan de eigenschappentemplate die u gebruikt om deze als een kolom in de Objectbrowser weer te geven en klik op Wijzigen.

De formule berekent een eigenschapswaarde die in de kolom Area_for_project_status in de Objectbrowser wordt weergegeven. Als de Quantity_output in de formule 1 is, wordt in de Objectbrowser een eigenschapswaarde weergegeven. Als Quantity_output 0 is, voegt de Organisator geen waarde aan de objecteigenschap toe. Als de waarde Quantity_output 0 is, is de Area_for_project_status formule gelijk aan Area_calculated/0.

5. Synchroniseer de Organisator om de nieuwe UDA-waarden te berekenen en schrijf deze weg naar de modelobjecten.

U kunt de Organisator of alleen de eigenschappencategoriestructuur synchroniseren.

6. Bekijk de lijst in de Objectbrowser.

In de onderstaande afbeelding hebben de vijf in de Objectbrowser geselecteerde objecten oppervlaktewaarden berekend op basis van de definitie in de categorie Structurele oppervlakte.

In de categorie Goedgekeurd voor productie hebben de objecten geen oppervlaktewaarden in de kolom Area_for_project_status, zodat is de totale som 0 is.

Opmerking:

Als u de categorieën als de groepen wilt weergeven, selecteert u de optie Aparte categorieën op het menu van de Objectbrowser.

De gebruikersattributen die door de Organisator worden toegevoegd, worden ook in het dialoogvenster Informatie object weergegeven.