Gestandaardiseerde waarden voor parametrische profielen definiëren

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Gestandaardiseerde waarden voor parametrische profielen definiëren

U kunt gestandaardiseerde waarden voor de afmetingen van parametrische profielen definiëren. De gestandaardiseerde waarden zijn zichtbaar in de profielendatabase waar u geschikte waarden voor de afmetingen van profielen kunt selecteren.

1. Zoek onder de map ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\environments\<environment> het bestand industry_standard_profiles.inp.

De exacte bestandslocatie kan variëren, afhankelijk van de mapstructuur van uw omgevingsbestanden.

Als er zich geen industry_standard_profiles.inp-bestand in uw omgeving bevindt, kunt u het bestand van de standaardomgeving gebruiken.

2. Kopieer het bestand industry_standard_profiles.inp en plaats het in uw bedrijfs-, project- of modelmap.
  3. Open het gekopieerde industry_standard_profiles.inp-bestand in een willekeurige standaard teksteditor, bijvoorbeeld Microsoft Kladblok.
  4. Wijzig het bestand.

Het bestand heeft de volgende indeling:

• profiel- en profielsubtype
    • parameters gescheiden door spaties
    • eenheden voor elke parameter
    • gestandaardiseerde waarden voor elke parameter.

Elke combinatie van afmetingen heeft zijn eigen regel.

5. Sla het bestand op.

Voorbeeld

De gestandaardiseerde combinaties van waarden voor de afmetingen voor een C-profiel zijn bijvoorbeeld als volgt: