Een clash check-ruimte voor bouten definiëren

2021
Tekla Structures

Een clash check-ruimte voor bouten definiëren

U kunt een bout clash check definiëren om te controleren of bouten botsen met profielen en of er voldoende ruimte is om de bout te monteren.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Opties.
  2. Ga in het dialoogvenster Opties naar de instellingen Clash check.
  3. Wijzig de spelingwaarden van de bouten.

Als de velden leeg zijn, gebruikt Tekla Structures de standaardwaarde 1.00.

d is de grotere waarde van de boutkop- of moerdiameter

Clash check grootte

4. Controleer of het selectievakje voor elk veld is ingeschakeld.

Als u de selectievakjes uitschakelt, is de grootte nul.

5. Klik op Toepassen of OK.
Opmerking:

Als Tekla Structures de boutkop of moerdiameter niet kan vinden in de boutendatabase, wordt de steeldiameter gebruikt.