Een losse stramienlijn toevoegen

2021
Tekla Structures

Een losse stramienlijn toevoegen

U kunt nieuwe stramienlijnen toevoegen tussen bestaande stramienlijnen of tussen twee vrij gekozen punten die u in het model definieert.

Een stramienlijn tussen bestaande stramienlijnen toevoegen

U kunt nieuwe stramienlijnen tussen bestaande stramienlijnen toevoegen.

1. Zorg ervoor dat de selectieknop Rechtstreekse wijziging is ingeschakeld.
  2. Zorg ervoor dat de Selecteer stramien selectieknop is ingeschakeld.
  3. Selecteer een bestaand stramien waaraan u de stramienlijn wilt koppelen.
  4. Klik op het symbool tussen twee bestaande stramienlijnen of klik buiten het stramien.

Tekla Structures maakt de stramienlijn en kent er met behulp van de labels van de aangrenzende stramienlijnen een label aan toe. Zo krijgt een nieuwe stramienlijn tussen de stramienlijnen 1 en 2 het label 12*.

Een stramienlijn tussen twee punten toevoegen

U kunt nieuwe stramienlijnen tussen twee aangewezen punten toevoegen.

1. Klik op het tabblad Bewerken op Stramien > Stramienlijn toevoegen.
  2. Selecteer een bestaand stramien waaraan u de stramienlijn wilt koppelen.
  3. Wijs het beginpunt van de stramienlijn aan.
  4. Wijs het eindpunt van de stramienlijn aan.

Tekla Structures maakt de stramienlijn.