Een aangepaste formule in de Organisator maken

2021
Tekla Structures

Een aangepaste formule in de Organisator maken

U kunt eenvoudige wiskundige formules maken met de objecteigenschappen die in de Organisator beschikbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld gebieden van specifieke objecttypen berekenen. U kunt formules op dezelfde manier als objecteigenschappen aan de eigenschappenkolommen toevoegen. U kunt ook formules in de objecteigenschappen gebruiken bij het maken van eigenschappencategorieën.

1. Als u de Organisator wilt openen, klikt u op het lint op Beheren en klikt u vervolgens op de Organisator.
  2. Klik op in de rechterbovenhoek van de Organisator om de Instellingen te openen.
  3. Klik op Gebruiker.
  4. Selecteer Formule.
  5. Voer een naam voor de formule in.

Zorg dat er geen spaties voor of achter de naam staan.

6. Voer een eigenschapsnaam in het zoekvak in het dialoogvenster Instellingen in om een eigenschap te zoeken.

U kunt ook een optie in de lijst Groep selecteren om de selectie van eigenschappen in de weergegeven lijst met eigenschappen te verfijnen.

7. Sleep de benodigde eigenschappen naar het formulevak in het dialoogvenster Formule maken.
  8. Sleep de benodigde wiskundige operatoren naar het formulevak en plaats deze tussen de eigenschappen.
    • om de belangrijkste wiskundige bewerkingstekens toe te voegen.

• om haakjes toe te voegen.

• om een vak toe te voegen waarin u een nummer kunt invoeren.

9. Versleep indien nodig de eigenschappen en operatoren binnen het formulevak om de formule te wijzigen.

De Organisator controleert automatisch of de formule wiskundig correct is. Als de formule niet correct is, wordt Maken gedimd weergegeven en worden de onjuiste delen in rood weergegeven.

10. Selecteer een eenheidtype die geschikt is voor de in de formule gebruikte eigenschappen.
  11. Klik op Maken.

De formule wordt weergegeven in de lijst met eigenschappen in de groep Gebruiker. U kunt aangepaste formules wijzigen en verwijderen door met de rechtermuisknop op de formules in de lijst met eigenschappen te klikken. U kunt aangepaste formules in eigenschappentemplates gebruiken door de formules naar eigenschappenkolommen te slepen.