Wijzig de rendering van onderdelen en componenten

2021
Tekla Structures

Wijzig de rendering van onderdelen en componenten

U kunt de rendering van onderdelen en componenten in modelvensters eenvoudig wijzigen.

1. Klik op het tabblad Venster op Renderen.
  2. Selecteer een van de renderingopties voor onderdelen of componenten:

Optie

Beschrijving

Voorbeeld

Onderdelen draadvenster/Componenten draadvenster

Objectomtrekken worden weergegeven, oppervlakken niet. Objecten zijn doorzichtig.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

In DirectX-gerenderde vensters worden de onderdeelrandlijnen die achter een ander onderdeel zijn verborgen, met stippellijnen gevisualiseerd als u de optie Stippellijn voor verborgen lijn aan hebt gezet in het menu Bestand > Instellingen > Knoppen.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

Onderdelen draadvenster met schaduw/Componenten draadvenster met schaduw

Objectomtrekken worden weergegeven. Objecten zijn doorzichtig en hun oppervlakken worden gerenderd.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

In DirectX-gerenderde vensters worden de onderdeelrandlijnen die achter een ander onderdeel zijn verborgen, met stippellijnen gevisualiseerd als u de optie Stippellijn voor verborgen lijn aan hebt gezet in het menu Bestand > Instellingen > Knoppen.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

Grijswaarden onderdelen/Grijswaarden componenten

Objecten worden in grijswaarden weergegeven.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

In DirectX-gerenderde vensters worden de onderdeelrandlijnen die achter een ander onderdeel zijn verborgen, met stippellijnen gevisualiseerd als u de optie Stippellijn voor verborgen lijn aan hebt gezet in het menu Bestand > Instellingen > Knoppen.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

Onderdelen gerenderd/Gerenderde componenten

Objectoppervlakken worden weergegeven. Objecten zijn niet doorzichtig.

In DirectX-gerenderde vensters worden dubbele objecten of overlappende onderdelen op hetzelfde vlak met een arcering gevisualiseerd als u de optie Arceren van overlappende oppervlakken aan hebt gezet in het menu Bestand > Instellingen > Knoppen.

In dit voorbeeld worden de overlappende oppervlakken met een arcering gevisualiseerd.

Alleen geselecteerde onderdeel weergeven/Alleen geselecteerd component weergeven

Geselecteerde objecten worden weergegeven. Andere objecten zijn bijna volledig doorzichtig.

Deze optie is bijvoorbeeld handig als u de resultaten van een clash check bekijkt in een groot model.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

In DirectX-gerenderde vensters worden de onderdeelrandlijnen die achter een ander onderdeel zijn verborgen, met stippellijnen gevisualiseerd als u de opties Stippellijn voor verborgen lijn aan hebt gezet in het menu Bestand > Instellingen > Knoppen.

In dit voorbeeld worden objecten van componenten getoond als gerenderd.

Tip:

U kunt ook de snelkoppelingen Ctrl+1 t/m 5 voor onderdelen en Shift+1 t/m 5 gebruiken voor componenten om tussen de renderingopties te schakelen.