Een nummerreeks aan een merk toewijzen

2021
Tekla Structures

Een nummerreeks aan een merk toewijzen

Ga als volgt te werk om een nummerreeks aan een merk toe te wijzen:

Taak Actie
Een nummeringsserie aan een merk volgens zijn hoofdonderdeel toewijzen
  1. Controleer wat het hoofdonderdeel van een merk is.
    1. Klik op het lint op de pijl omlaag naast en selecteer vervolgens Merkobjecten.
    2. Selecteer het merk.

Tekla Structures markeert het hoofdonderdeel in oranje.

3. Druk op Esc.
  2. Zorg ervoor dat de selectieknop Selecteer object in merk is ingeschakeld.
  3. Dubbelklik op het hoofdonderdeel van het merk om de onderdeeleigenschappen in het eigenschappenvenster te openen.
  4. Definieer bij Nummeringreeks een merkprefix en een startnummer.
  5. Klik op Wijzigen.
Een nummeringsserie aan een merk toekennen door de merkeigenschappen te gebruiken
  1. Zorg ervoor dat de selectieknop Selecteer merk is ingeschakeld.
  2. Dubbelklik op een merk om de merkeigenschappen in het eigenschappenvenster te openen.
  3. Definieer in de vakken Merknummering een merkprefix en -startnummer.
  4. Klik op Wijzigen.