Objecten aan merken toevoegen

2021
Tekla Structures

Objecten aan merken toevoegen

U kunt op de volgende manieren objecten aan merken toevoegen:

Taak

U doet dat als volgt

Een basismerk maken

• Voeg onderdelen als aansluitende onderdelen aan een bestaand merk toe.

• Bout of las onderdelen als aansluitende onderdelen aan een bestaand merk.

Een genest merk maken

• Voeg onderdelen als aansluitende onderdelen aan een bestaand merk toe.

• Bout of las merken als submerken aan een bestaand merk.

• Voeg merken als submerken aan een bestaand merk toe.

• Verbind bestaande merken zonder losse onderdelen toe te voegen.

Opmerking:

Submerken in een genest merk behouden hun eigen merkgegevens en hoofdonderdeel. U kunt de eigenschappen voor de submerken en het geneste merk ook apart definiëren in de onderdeeleigenschappen.

Merkenhiërarchie

U kunt op elk niveau van een submerk werken; van onderdelen en bouten via de basis- en submerken tot het hoogste niveau van het geneste merk. Houd de Shift-toets ingedrukt en scrol met het muiswiel om objecten op verschillende niveaus in de merkenhiërarchie te selecteren. Raadpleeg voor meer informatie Geneste objecten selecteren.

De merkenhiërarchie in geneste merken is van invloed op tekeningen en lijsten. U kunt van de submerken en het geneste merk aparte tekeningen en lijsten maken en toch maatlijnen, labels, gegevens voor de fabricage en dergelijke voor alle merkniveaus maken.

Onderdelen aan een merk toevoegen

U kunt aansluitende onderdelen aan een basismerk of aan een niveau van een genest merk toevoegen.

1. Zorg ervoor dat de selectieknop Selecteer object in merk is ingeschakeld.
  2. Selecteer het onderdeel dat u wilt toevoegen.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Merk > Toevoegen aan merk.
  4. Selecteer het merk waaraan u wilt toevoegen.

Een genest merk maken

1. Zorg ervoor dat de selectieknop Selecteer merk is ingeschakeld.
  2. Selecteer de merken die u aan een ander merk wilt toevoegen. Ze worden submerken in het geneste merk.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Merk > Toevoegen als submerk.
  4. Selecteer het merk waaraan u wilt toevoegen.

Merken verbinden

U kunt bestaande merken verbinden zonder losse onderdelen toe te voegen.

1. Zorg ervoor dat de selectieknop Selecteer merk is ingeschakeld.
  2. Selecteer de merken die u wilt verbinden.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Merk > Supermerk maken.

Het merk met het grootste volume wordt het hoofdmerk.