Werk offline met een online licentie

2021
Tekla Structures

Werk offline met een online licentie

Tekla Structures offline gebruiken

Als u Tekla Structures offline wilt gebruiken, sluit dan Tekla Structures en zorg ervoor dat het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren is ingeschakeld in het bevestigingsbericht sluiten. De maximale offline-tijd is 3 dagen.

Opmerking: Het is niet mogelijk om Tekla Structures tegelijkertijd op verschillende computers met dezelfde online licentie te gebruiken. Als u een licentie reserveert, kunt u dezelfde licentie niet op een andere computer gebruiken. U moet Tekla Structures sluiten zonder de licentie gereserveerd te houden om de licentie op een andere computer te kunnen gebruiken.

Als de verbinding met de Tekla Online-licentieverlening verloren is

Als de verbinding met de Tekla Online-licentieservice is verbroken wordt een melding weergegeven.

Hieronder volgen mogelijke oorzaken:

• Internetverbinding is niet beschikbaar.

• Tekla Online-licentieservice ondervindt een onderbreking. Raadpleeg voor meer informatie de statuspagina.

• Trimble Identity-service ondervindt een onderbreking. Raadpleeg voor meer informatie de statuspagina.

• Andere onbekende redenen.

Tekla Structures bevindt zich nu in de offline modus en gaat door met normaal functioneren gedurende de hoeveelheid tijd die in de melding wordt weergegeven. Het bericht in de melding wijzigt afhankelijk van de hoeveelheid resterende tijd voor offline gebruik. De maximale offline-tijd is 3 dagen.

Tekla Structures probeert automatisch opnieuw verbinding te maken. U kunt ook handmatig verbinding proberen te maken door te klikken op de knop Nu proberen te verbinden. Als de knop is uitgeschakeld, betekent dit dat het op dit moment niet mogelijk is opnieuw te verbinden. We raden u aan te wachten totdat de knop is ingeschakeld en het dan opnieuw te proberen.

Als de tijd van de offline modus afloopt, kunt u Tekla Structuresniet meer gebruiken. U kunt ofwel Het model opslaan en sluiten Tekla Structures of Sluiten Tekla Structures.