Kantoorlicenties lenen voor Tekla Structures offline gebruik

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Kantoorlicenties lenen voor Tekla Structures offline gebruik

U kunt een geactiveerde kantoorlicentie van de licentieserver lenen wanneer u offline werkt en er geen licentieserver op uw computer is geïnstalleerd. De geleende licentie wordt van de kantoorlicentieserver naar uw computer overgebracht, zodat deze tijdens de leenperiode niet beschikbaar is voor andere gebruikers.

Opmerking: Als u een online licentie hebt, zijn de volgende instructies niet van toepassing. U kunt offline met uw online-licentie werken.

De Tekla License Borrow Tool voor het lenen van licenties installeren en configureren

Tekla License Borrow Tool configureren: installeer Tekla License Borrow Tool, verbind Tekla Structures met de kantoorlicentieserver en open het product-ID-bestand dat alle Tekla Structures-configuraties en hun product-ID's bevat. U kunt het standaard product-ID-bestand gebruiken (standard.tpi) of uw beheerder vragen om een nieuw en aangepast product-ID-bestand naar u te verzenden dat alleen de configuraties bevat die u mag gebruiken. .

U kunt als volgt Tekla License Borrow Tool installeren en configureren:

1. Als u de nieuwste Tekla License Borrow Tool wilt downloaden, gaat u naar Tekla Downloads. Klik op de site op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde bestanden hebt.

2. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla License Borrow > Tekla License Borrow Tool via het menu Start of het Startscherm.
  3. Voer in het dialoogvenster Instellingen het poortnummer en de hostnaam (computernaam) van de licentieserver in het vak Server in de indeling port@hostname in, bijvoorbeeld 27007@server_hostname.

U moet precies dezelfde poort en hostnaam gebruiken als in het licentieverleningsdialoogvenster wanneer u Tekla Structures start.

4. Klik nog in het dialoogvenster Instellingen op Bladeren en selecteer het product-ID-bestand.
  5. Klik op OK.

Het gebied producten in de Tekla License Borrow Tool wordt bijgewerkt. Nu kunt u licenties lenen.

Een Tekla-kantoorlicentie lenen

Om een licentie van de kantoorlicentieserver te lenen:

1. Klik in Tekla License Borrow Tool in het gebied Producten op het vak Lenen tot en selecteer in de kalender de vervaldatum voor de leenperiode.

De maximale leenperiode is één maand.

2. Klik op de knop Lenen.

De voortgang van het lenen wordt weergegeven. Nadat het lenen is voltooid, wordt de geleende licentie in het gebied Geleende Licenties weergegeven.

3. Verbreek de verbinding met de kantoorlicentieserver en start Tekla Structures met de geleende licentie om te controleren of het lenen is geslaagd.

Een geleende Tekla-kantoorlicentie teruggeven

Geef een geleende kantoorlicentie terug wanneer u deze niet meer hoeft te gebruiken.

Een geleende kantoorlicentie is één dag na de vervaldatum automatisch weer op de kantoorlicentieserver beschikbaar. U moet echter de verlopen kantoorlicentie teruggeven aan de licentieserver om het gebied Geleende Licenties in Tekla License Borrow Tool bij te werken. U kunt een geleende kantoorlicentie op elk moment teruggeven.

U geeft een geleende licentie als volgt terug:

1. Maak met uw computer verbinding met het netwerk waar u met de kantoorlicentieserver kunt verbinden.
  2. Sluit Tekla Structures.
  3. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla License Borrow > Tekla License Borrow Tool via het menu Start of het Startscherm.
  4. Schakel het selectievakje Teruggeven in het gebied Geleende Licenties in om de licentie te selecteren die u wilt teruggeven.
  5. Klik op de knop Teruggeven bovenaan.

Nadat de licentie is teruggegeven, wordt het gebied Geleende Licenties bijgewerkt.