Importeren naar en exporteren uit Tekla Structures

2021
Tekla Structures

Importeren naar en exporteren uit Tekla Structures

Tekla Structures heeft verschillende tools waarmee u fysieke en referentiemodellen en de bijbehorende gegevens kunt importeren en exporteren.

Raadpleeg voor details over compatibele software bij importeren en exporteren Compatibele bestandsindelingen en software met Tekla Structures.

Opmerking:

De import- en exportfunctionaliteit is niet in alle Tekla Structures-configuraties beschikbaar. Zie Tekla Structures-configuraties voor meer informatie.

In Tekla Structures kunt u gegevens voor verschillende doeleinden importeren en exporteren:

• U kunt referentiemodellen in Tekla Structures importeren. U kunt bijvoorbeeld een architectonisch model, een model voor het ontwerp van een fabriek of een model voor verwarming, ventilatie en airconditioning als referentiemodel gebruiken. Referentiemodellen kunnen ook eenvoudige 2D-tekeningen zijn die worden geïmporteerd en vervolgens worden gebruikt als onderlegger waarop het model direct kan worden gebouwd.
  • U kunt 2D- of 3D-modellen importeren die door andere software zijn gemaakt, vervolgens detailleren of de structurele objecten manipuleren met Tekla Structures. Zodra het model voltooid is, kunt u het exporteren en voor beoordeling terugsturen naar de architect of ingenieur.

• U kunt vanuit de geïmporteerde modellen lijsten van de meeste indelingen maken.

• U kunt Tekla Structures-modellen exporteren voor gebruik in Analysis & Design (meerdere indelingen). Vervolgens kunt u de resultaten van Analysis & Design terug importeren in het Tekla Structures-model.

• Verschillende modeloverdrachten kunnen voor de engineering- en aannemerfase van het project worden voltooid.

• U kunt vormen uit vele indelingen importeren. Vormen worden gebruikt om items te definiëren.

• U kunt gegevens exporteren voor gebruik in productiegegevenssystemen en in de fabricagefase:

• U kunt CNC-gegevens (Computer Numerical Control) exporteren voor gebruik door geautomatiseerde uitsnijding, boren en lassen door CNC-machines.

• U kunt bijvoorbeeld naar MIS (Manufacturing Information Systems) exporteren zodat de fabrikanten de projectvoortgang kunnen volgen.

Klik op de onderstaande koppelingen voor meer informatie over de verschillende typen import en export:

Referentiemodellen en compatibele indelingen

IFC

DWG en DXF

DGN

LandXML

PDF

SketchUp

Puntenwolken

NC-bestanden

FEM

ASCII-bestanden

MIS-lijsten

FabTrol XML-bestanden

PDMS/E3D

Tekla EPM

HMS

ELiPLAN

BVBS

Unitechnik

Berekenings- en toetsingssystemen

CAD

Layout Manager

Trimble Connector

Naast deze ingebouwde import- en exporttools hebt u een verscheidenheid aan te downloaden koppelingen naar andere applicaties in Tekla Warehouse beschikbaar.