Voorbeeld: De tekening naar DWG exporteren (oude manier van exporteren)

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Voorbeeld: De tekening naar DWG exporteren (oude manier van exporteren)

Nadat u alle layer-instellingen hebt gedefinieerd, kunt u doorgaan door de tekening te exporteren. Zorg er voordat u de tekening naar DWG exporteert voor dat alle tekeningeigenschappen zijn zoals u wenst. Deze taak is fase 6 in de workflow Voorbeeld: Layers en export naar DWG instellen (oude manier van exporteren).

Voorbeeld: Een selectiefilter voor DWG-export maken (oude manier van exporteren)Voorbeeld: Layers voor DWG-export maken (oude manier van exporteren)Voorbeeld: Een voorwaarde maken om een tekening naar DWG te exporteren en een layer aan de voorwaarde toe te wijzen (oude manier van exporteren)Voorbeeld: Een aangepast lijntype voor DWG-export definiëren (oude manier van exporteren)Voorbeeld: Lijntypen en gewichten voor layers in DWG-export definiëren (oude manier van exporteren)

U exporteert de tekening als volgt:

1. Open de tekening die u wilt exporteren.
  2. Klik in het menu Bestand op Exporteer tekeningen.
  3. Voer een naam voor het exportbestand in.
  4. Stel het Type op DWG in.
  5. Ga naar het tabblad Layer opties en laad de layervoorwaarde-instellingen die u eerder onder de naam voorbeeld1 hebt opgeslagen.
  6. Schakel de volgende selectievakjes in: Gebruik het geavanceerde lijntype en de layerconversie, Inclusief lege layers en Kleur object volgens layer.
  7. Blader naar het bestand LineTypeMapping.xml.
  8. Ga naar het tabblad Opties, stel de schaal voor de export in en schakel desgewenst het selectievakje Exporteer objecten als groep in om de optie Onderbreek lijnen met tekst en Gebruikerslijnen als gesplitste lijnen exporteren uit te voeren.
  9. Klik op Exporteren.

Open de geëxporteerde DWG met toepasselijke DWG-viewersoftware. U kunt zien dat de ononderbroken lijnen van de stalen ligger zich in één layer bevinden en de verborgen lijnen in een andere layer. Ook kunt u zien dat kolommen niet overeenkomen met de layervoorwaarden die u hebt gedefinieerd. Deze worden dus in overeenstemming met andere voorwaarden verwerkt.

Zie hieronder voorbeelden over hoe het wel of niet selecteren van de optie Onderbreek lijnen met tekst het resultaat beïnvloed.

In het volgende voorbeeld is de optie Onderbreek lijnen met tekst geselecteerd.

In het volgende voorbeeld is de optie Onderbreek lijnen met tekst niet geselecteerd.