Objecten aan layers in de tekeningexport toewijzen (oude manier van exporteren)

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Objecten aan layers in de tekeningexport toewijzen (oude manier van exporteren)

U moet definiëren welke objecten u naar een bepaalde layer in het geëxporteerde DWG-/DXF-bestand wilt exporteren. U kunt dat doen met een selectiefilter voor het identificeren van de gewenste objecten tussen alle objecten en door een voorwaarde te maken om deze objecten naar een bepaalde layer te exporteren.

U moet eerst het selectiefilter maken voordat u de voorwaarde maakt.

1. Maak een selectiefilter.
  2. Klik in het menu Bestand op Exporteren > Tekeningen.
  3. Ga in het dialoogvenster Exporteer tekeningen naar het tabblad Layer opties en klik op Setup.
  4. Open een objectgroep door op het plusteken naast de groepsnaam te klikken.

Klik bijvoorbeeld op het plusteken naast Model object.

5. Klik met de rechtermuisknop op een voorwaarde in de lijst en selecteer Voorwaarde toevoegen niveau dieper.

Klik bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op Onderdeel.

6. Voer een naam voor de voorwaarde in en selecteer het selectiefilter dat u hebt gemaakt.

7. Klik op OK.
  8. Dubbelklik op de rij onder de zojuist gemaakte voorwaarde en selecteer hier de gewenste layer voor in het dialoogvenster Selecteer layer.
  9. Klik op OK.

In Tekla Structures wordt de geselecteerde layer aan de voorwaarde toegewezen.

10. Sla de gemaakte layervoorwaarde-instellingen voor later gebruik op door naast de knop Opslaan als een naam in te voeren en op Opslaan als te klikken.
Opmerking:

De volgorde van voorwaarden is belangrijk. Deel de voorwaarden in door met de rechtermuisknop op de voorwaarde te klikken en Verplaats omhoog of Verplaats omlaag te gebruiken. De objecten worden naar de eerste overeenkomende layer geëxporteerd. Als er geen overeenkomende layer is, worden de objecten als Overige objecten geëxporteerd.