Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2021

2021
Tekla Structures

Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2021

Vereisten besturingssysteem

Tekla Structures 2021 draait op de volgende besturingssystemen:

• 64-bits Windows 10

• 64-bits Windows 8.1

Het is ook mogelijk om Tekla Structures 2021 uit te voeren op Windows 11. Er zijn geen belangrijke problemen met betrekking tot het besturingssysteem gevonden en Tekla Structures zou op dezelfde manier moeten werken als op Windows 10. Tekla Structures 2022 en nieuwer worden officieel ondersteund en zijn getest op Windows 11. Als u Windows 11 gebruikt, raden we u aan Tekla Structures 2022 of nieuwer uit te voeren.

Andere besturingssystemen worden niet ondersteund.

Tekla Structures kan met applicatie- en desktopvirtualisatie worden gebruikt. Zie voor meer informatie Tekla Structures gebruiken met applicatie- en desktopvirtualisatie.

Aanbevolen hardware voor Tekla Structures-werkstations

De onderstaande tabel geeft twee verschillende hardwareconfiguraties weer. De aanbevelingen gelden hoofdzakelijk voor desktopcomputers maar dezelfde richtlijnen kunnen ook van toepassing zijn als u laptops koopt.

Deze hardwareaanbevelingen zijn gebaseerd op bewezen configuraties die bij het testen van Tekla Structures worden gebruikt. Andere configuraties kunnen worden gebruikt als ze beter zijn voor uw beoogd gebruik. Op internet zijn diverse vergelijkingen beschikbaar om andere hardware te vergelijken met de door ons aanbevolen installaties (bijvoorbeeld hier voor GPU's en hier voor CPU's).

Voordat u een groot aantal computers voor uw Tekla Structures-gebruikers koopt, test en verifieert u eerst de configuratie met één of twee computers.

Opmerking:

Tekla Structures ondersteunt geen Itanium-processoren.

Aanbeveling Beste prestaties
Besturingssysteem Windows 10 (64-bits) Windows 10 (64-bits)
Geheugen 16+ GB 32+ GB
Harde schijf 1 TB, SSD 2TB, PCIe NVMe M.2 SSD
Processor Intel® Core™ i7 CPU 3+ GHz Intel® Core™ i9 CPU 4+ GHz
Grafische kaart* Ondersteuning voor twee monitoren zoals NVIDIA GeForce RTX 2060/2080 Ondersteuning voor twee monitoren zoals nVidia RTX 3000-series (3080/3090) of nieuwer
Monitor(en) Twee 27″ 2560x1440 43″ 4K of twee 30″ 2560x1600
Muis** 3-knops wielmuis, optisch 3-knops wielmuis, draadloos en optisch + 3Dconnexion SpacePilot
Back-upapparatuur Externe harde schijf Externe harde schijf met geplande back-ups
Netwerkadapter 100 Mbits/sec. IPv4 of IPv6 1 Gbit/sec. IPv4 of IPv6

*Tekla Structures-rendering kan gebruik maken van DirectX- of OpenGL-technologie. De DirectX-renderingsmodus is beter geoptimaliseerd voor moderne grafische kaarten en u moet DirectX-prestaties prioriteit geven bij het kiezen van een grafische kaart. We hebben geen bronnen om alle op de markt aanwezige kaarten te testen, dus hebben we voor kaarten op basis van de grafische processor van NVIDIA als ons testplatform gekozen.

**Een 3-knops wielmuis is in alle gevallen vereist (om sommige commando's te kunnen uitvoeren, en om te kunnen zoomen, pannen en roteren). Tekla Structures ondersteunt ook 3D-muizen die door 3Dconnexion worden geleverd om te worden gebruikt in combinatie met een gewone muis om het zoomen, pannen en roteren te verbeteren. Als u een 3D-muis wilt gebruiken, installeert u de 3Dconnexion-apparaatextensie vanuit Tekla Warehouse.

Configuratie van grafische kaarten

Zorg ervoor dat uw grafische kaart is ingesteld om een profiel met hoge prestaties te gebruiken met Tekla Structures. U kunt het profiel controleren en in het configuratieprogramma van de fabrikant van grafische kaarten of in de Windows-instellingen in recente Windows-versies toewijzen. Dit is vooral belangrijk op laptopcomputers die kunnen worden geconfigureerd om energiebesparing te benadrukken. Veel systemen laten Tekla Structures standaard een minder krachtige geïntegreerde grafische processor in plaats van de meer krachtige speciale grafische kaart gebruiken, tenzij u de instelling te wijzigt.

Naast de hoofdsoftware van Tekla Structures hebben andere softwarecomponenten ook invloed op de manier waarop de 3D-modellen op uw computer worden getekend:

• Uw computer maakt gebruik van de standaard stuurprogramma's die door fabrikant van de grafische kaart ook bij het tekenen van het 3D-aanzicht in Tekla Structures wordt geleverd. We raden u aan regelmatig de website van de fabrikant te controleren op updates van de grafische drivers.

Voordat u de drivers op een groot aantal computers upgradet, moet u de versie van het stuurprogramma eerst testen om ervoor te zorgen dat de update geen problemen in de 3D-aanzichten in Tekla Structures veroorzaakt.

• Tekla Structures bevat twee alternatieve renderprogramma's: een gebaseerd op OpenGL en een gebaseerd op DirectX. Microsoft Windows omvat ondersteuning voor beide technologieën.

Verdere tools om u te helpen bij het kiezen van Tekla Structures-werkstationhardware

Neem deel aan de discussie op Tekla Discussion Forum > Tekla Structures Forums > Hardware en besturingssysteem om ervaringen met andere gebruikers uit te wisselen.

U kunt TeklaMark van Tekla Warehouse installeren om de DirectX-grafische prestaties van uw instelling te testen en deze te vergelijken met de statistieken van andere gebruikers. Zie voor meer informatie en de statistieken het Tekla-artikel over labelondersteuning.

We bieden ook een applicatie met de naam Steelmark voor het testen en evalueren van grafische kaarten voor gebruik met het OpenGL-renderprogramma van Tekla Structures. Download het vanaf Tekla Warehouse.

Vereisten voor het maken van verbinding met Tekla Online-services

Tekla Online-services vullen de Tekla-softwareproducten aan met uitgebreide leer- en ondersteuningsbronnen, downloads van software-installatiepakketten, op de cloud gebaseerd delen en verschillende add-on-tools om uw gebruik van de software te verbeteren.

Volg de vereisten voor het verbinding maken met Tekla Online-services om volledige toegang te garanderen.

Tekla License Server

Tekla License Server is vereist voor kantoorlicentieverlening.

• We raden u aan naar de nieuwste versie van de licentieserver te upgraden. U kunt de licentieserver altijd op elke computer installeren die aan de Tekla Structures-hardwareaanbevelingen voldoet.

• Als de licentieserver op een andere computer wordt geïnstalleerd, zijn er extra overwegingen voor de hardware en het besturingssysteem. Raadpleeg de aparte Hardwareaanbevelingen Tekla License Server 2020.

• Als u verschillende versies van Tekla Structures gebruikt, moet u de compatibiliteit van de licentieserver controleren voordat u uw licentieserver upgradet.

Multi-user server van Tekla Structures

Als u de multi-user server van Tekla Structures gebruikt, raden we u aan altijd de nieuwste versie te installeren. Op het moment van schrijven is dit versie 2.5.0.

Raadpleeg voor meer informatie Hardwareaanbevelingen van de multi-user server 2.5.0 van Tekla Structures.

Printers

Tekla Structures gebruikt van de standaard Windows-printerstuurprogramma´s die door de fabrikant van de printer worden geleverd. U kunt het meest recente stuurprogramma vanaf de website van de fabrikant installeren.

Extra benodigde softwarecomponenten

Tekla Structures heeft de volgende herdistribueerbare pakketten nodig die tijdens de software-installatie van Tekla Structures automatisch worden geïnstalleerd als deze of nieuwere versies van de pakketten niet op uw computer aanwezig zijn:

• Microsoft .NET Framework 4.7.2
  • Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable (x64) 10.0.40219
  • Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable (x86) 10.0.40219
  • Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x64) 12.0.40649
  • Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x86) 12.0.40649
  • Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable (x64) 14.0.23026
  • Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable (x86) 14.0.23026

Als uw organisatie Tekla Structures centraal met behulp van .msi-pakketten installeert, kan het nodig zijn om de vereiste .NET Framework- en Microsoft Visual C++ Redistributable-componenten van de website van Microsoft te downloaden en afzonderlijk te installeren.