Installatie- en licentieverleningsworkflow

2021
Tekla Structures

Installatie- en licentieverleningsworkflow

U moet een geldige licentie hebben om Tekla Structures te kunnen gebruiken. De installatiestappen die u moet uitvoeren, zijn verschillend afhankelijk van het type licentie dat u hebt: Voor kantoorlicentieverlening moet u extra tools installeren die niet nodig zijn wanneer u online licenties gebruikt.

Klik om het gedeelte dat relevant voor u is te vergroten en volg de koppelingen in de tekst voor gedetailleerde instructies.

Tekla Structures-licentietypes

Tekla Structures kan niet zonder een geldige licentie worden gebruikt. Er zijn twee soorten licenties: online-licenties en kantoorlicenties.

• Een online licentie is verbonden met uw Trimble Identity. De licentie wordt rechtstreeks aan de Tekla Online Admin tool, geleverd waar de beheerders van uw organisatie voor Tekla Online de online licenties aan individuele gebruikers kunnen toewijzen. Wanneer u Tekla Structures start, meldt u zich aan bij de cloud van Trimble om uw licentie te reserveren.

• Ga voor een gratis online trainingslicentie naar Tekla Structures de Tekla Campus-website. U mag deze configuratie niet voor commerciële werkzaamheden gebruiken.

• Als u kantoor- of licenties op aanvraag hebt, moet u een licentieserver op uw computer of op een aparte server in uw interne netwerk installeren. Tekla Structures maakt verbinding met uw lokale licentieserver om uw licentie te controleren.

Als u uw eigen installatie van Tekla Structures beheert

Opmerking: Om te zorgen voor een goede ervaring met onze software moet u ervoor zorgen dat uw computer aan de Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2021 voldoet.
Als uw organisatie geen hoofdgebruiker heeft die Tekla Structures voor u beheert, verloopt uw installatie als volgt:
  1. Zorg ervoor dat u uw Trimble Identity hebt ingesteld:

1. Als u van Trimble een e-mailuitnodiging hebt ontvangen om een Trimble Identity aan te maken, volgt u de instructies in deze e-mail om een account aan te maken met de juiste toegangsrechten.

Als u een ander e-mail adres voor dit account wilt gebruiken, maakt u eerst het account met uw uitnodiging en wijzigt u vervolgens het e-mail adres.

2. Als u geen uitnodiging hebt ontvangen, kunt u een nieuwe Trimble Identity maken om de software te downloaden. Klik hier om een nieuwe Trimble Identity aan te maken.

Als u toegang tot uw online licenties wilt hebben, moet u aan een Tekla Online-organisatiegroep worden toegevoegd door de accountbeheerder van uw bedrijf. Raadpleeg voor meer informatie Uw Trimble Identity maken.

2. Klik in uw e-mailprogramma op de activeringskoppeling in de e-mail die u ontving van noreply_identity@mail.trimblepaas.com.

3. Meld u na bevestiging van uw e-mailadres aan bij https://account.tekla.com/, vul alle vereiste profielgegevens in en klik op Opslaan.

4. Download het installatiepakket voor Tekla Structures en minimaal één van de Tekla Structures-omgevingen van Tekla Downloads. Klik op de site op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde bestanden hebt.

5. De software installeren:

1. Voer het Tekla Structures-installatieprogramma uit en zorg ervoor dat de installatie is voltooid.

Zie de Tekla Structures-software installeren als u meer gedetailleerde instructies nodig hebt.

2. Het omgevingsinstallatieprogramma's uitvoeren.

Als u geen omgeving installeert, heeft u slechts de beschikking over de lege omgeving. Gebruik de lege omgeving niet om modellen of tekeningen te bewerken; deze is alleen bedoeld als startpunt en basis voor het bouwen van een eigen, volledige aangepaste omgeving en bevat niet alle tools en configuraties die u nodig hebt om efficiënt te werken.

Nadat u de Tekla Structures en omgevingsinstallatie hebt voltooid, doet u het volgende:
  1. Als u een online licentie hebt, kunt u nu Tekla Structures starten en de standaardlicentieverleningsoptie Gebruik uw Tekla online licentie selecteren.

Nadat u bent aangemeld, kunt u in de gelicentieerde configuraties selecteren die voor u zijn geactiveerd. De licenties kunnen van uw Tekla Online-organisatie zijn of worden toegewezen als licentie voor een externe gebruiker in een andere organisatie. Als u uw eigen licenties aanschaft, kunt u deze beheren in de Admin Tool.

Raadpleeg Trimble Identities en Tekla Online-licenties voor meer informatie over de Admin Tool en online licenties.

2. Als u kantoorlicenties hebt, installeert u de licentieserversoftware op uw computer en activeert u uw licentie voordat u start met Tekla Structures.

Zie Tekla Structures-kantoorlicentieverlening voor meer informatie.

3. starten met leren om Tekla Structures te gebruiken:

Als iemand Tekla Structures voor u beheert

Als uw organisatie een Tekla Structures-beheerder (IT-beheerder of hoofdgebruiker) heeft, moet u hun instructies voor installatie en licentieverlening volgen. U moet mogelijk toch de volgende punten overwegen:
  • U hebt een account nodig voor toegang tot Tekla online services en online licenties. Als de beheerder van uw bedrijf u niet bij uw organisatie heeft uitgenodigd en online licenties aan u heeft toegewezen, vraagt u om deel te nemen zodat u toegang hebt tot alle Tekla online services en licenties:

Uw Trimble Identity maken

• In de meeste gevallen, bereidt de Tekla Structures-beheerder van uw bedrijf een aangepast installatiepakket voor u voor of installeert de software voor u. Vraag uw beheerder om verdere instructies.

starten met leren om Tekla Structures te gebruiken:

Als u Tekla Structures voor andere gebruikers beheert

De algemene workflow voor een nieuwe Tekla Structures-implementatie kan bijvoorbeeld als volgt gaan:
  1. Zorg ervoor dat u uw Trimble Identity hebt ingesteld. Zie Uw Trimble Identity maken voor instructies.

2. Installeer Tekla Structures voor uw eigen gebruik en begin met het aanpassen ervan voor uw organisatie. Zie Installeren van de Tekla Structures-software.

3. Als u Tekla Structures-gebruikers en online licenties beheert, voegt u via de Tekla Online Admin Tool gebruikers toe aan uw organisatiegroep om hen volledige toegang tot Tekla online services en de benodigde online licenties te verlenen.

Raadpleeg Trimble Identities en Tekla Online-licenties voor meer informatie over de Admin Tool en online licenties.

4. Zet Tekla Structures in voor de gebruikers in uw organisatie.

5. Ga door met het ontwikkelen van de aanpassingen van uw organisatie en implementeer indien nodig opnieuw.

Raadpleeg voor beheerdersinstructies het deel BeherenTekla Structures van onze productgidsen voor.