Objecten spiegelen

2021
Tekla Structures

Objecten spiegelen

Wanneer u objecten kopieert of verplaatst, kunt u deze spiegelen via een vlak dat loodrecht op het werkvlak staat en door een lijn loopt die u opgeeft.

Tekla Structures kan geen gespiegelde kopieën van objecteigenschappen maken. Bijvoorbeeld, het commando Kopiëren speciaal > Spiegelen spiegelt objecten niet volledig als deze componenten bevat met asymmetrisch geplaatste onderdelen of wapeningsobjecten met asymmetrische eigenschappen, zoals tussenafstand.

Modelobjecten spiegelen

Gebruik deze methode om te kopiëren en spiegelen of objecten in een model te verplaatsen en te spiegelen.

1. Selecteer de objecten die u wilt kopiëren of verplaatsen.
  2. Schakel het spiegelcommando in.
    • Als u wilt kopiëren en spiegelen, gaat u naar het tabblad Bewerken en klikt u op Kopiëren speciaal > Spiegelen.

Het dialoogvenster Kopiëren - spiegelen wordt geopend.

• Als u wilt verplaatsen en spiegelen, gaat u naar het tabblad Bewerken en klikt u op Verplaatsen speciaal > Spiegelen.

Het dialoogvenster Verplaatsen - spiegelen wordt geopend.

3. Wijs het startpunt van het spiegelvlak aan of voer de coördinaten en de hoek in.
  4. Selecteer het eindpunt van het spiegelend vlak of voer de coördinaten en de hoek in.

Het eerste gekozen punt (X0, Y0) is de oorsprong en het tweede gekozen punt berekent de hoek rondom de oorsprong.

5. Klik op Kopiëren of Verplaatsen.

Tekeningobjecten spiegelen

Gebruik deze methode om te kopiëren en spiegelen of objecten in een tekening te verplaatsen en te spiegelen.

1. Selecteer de objecten die u wilt kopiëren of verplaatsen.
  2. Schakel het spiegelcommando in.
    • Als u wilt kopiëren en spiegelen, gaat u naar het tabblad Bewerken en klikt u op Kopiëren speciaal > Spiegelen.

Het dialoogvenster Kopiëren - spiegelen wordt geopend.

• Als u wilt verplaatsen en spiegelen, gaat u naar het tabblad Bewerken en klikt u op Verplaatsen speciaal > Spiegelen.

Het dialoogvenster Verplaatsen - spiegelen wordt geopend.

3. Wijs het startpunt van het spiegelend vlak aan of voer de coördinaten ervan in.
  4. Wijs het eindpunt van het spiegelend vlak aan of voer de coördinaten ervan in.
  5. Voer de hoek in.
  6. Klik op Kopiëren of Verplaatsen.