Het zijvenster gebruiken

2021
Tekla Structures

Het zijvenster gebruiken

Gebruik het zijpaneel aan de rechterzijde van het scherm om bijvoorbeeld modelobjecteigenschappen weer te geven en om referentiemodellen en componenten toe te voegen.

Taak

Actie

Een zijvenster openen

Klik op een zijvensterknop om een zijvenster te openen.

Wanneer u op een zijvensterknop klikt, wordt het zijvenster geopend en geactiveerd. Actieve zijvensters hebben blauwe knoppen .

Meerdere zijvensters tegelijkertijd openhouden

Tekla Structures opent standaard slechts één zijvenster tegelijkertijd. U kunt indien nodig meerdere zijvensters tegelijkertijd openhouden.

• klik met de rechtermuisknop op een zijvensterknop en selecteer Enkel venster of Gestapelde zijvensters.

Enkel venster: Tekla Structures opent een nieuw zijvenster en sluit alle andere geopende zijvensters.

Gestapelde zijvensters: Tekla Structures opent een nieuw zijvenster en stapelt deze op de reeds geopende zijvensters.

• Klik op Ctrl+zijvensterknop als u de zijvensters wilt openen die op elkaar zijn gestapeld.

U kunt de grootte van de zijvensters en hun volgorde wijzigen door ze te verslepen.

Een zijvenster sluiten

U kunt één actief zijvenster tegelijkertijd sluiten of meerdere vensters in één keer als u ze op elkaar hebt gestapeld.

• Klik op een andere zijvensterknop om het actieve zijvenster te sluiten en een nieuw venster te openen.

• Klik op de knop in de rechterbovenhoek van elk zijvenster.

• Klik op de pijl in het zijvenster.

Een zijvenster verplaatsen

Wanneer u de muisaanwijzer op het bovenste gedeelte van het zijvenster plaatst, wordt het bovenste gedeelte lichtblauw weergegeven.

Pak het bovenste gedeelte van het zijvenster en sleep het venster naar een nieuwe locatie.

Een zijvenster laten zweven en koppelen

U kunt de zijvensters laten zweven of koppelen.

• U laat een zijvenster als volgt zweven: klik met de rechtermuisknop op een zijvensterknop en selecteer Zwevend.

• U koppelt een zijvenster als volgt: klik met de rechtermuisknop op de zijvensterknop van een zwevend venster en selecteer Aan zijvenster koppelen.

Daarnaast kunt u het zijvenster weer naar het koppelingsgebied aan de rechterzijde of de onderzijde van het scherm slepen. Het koppelingsgebied is gemarkeerd door een blauwe kleur.

Als u een zijvenster laat zweven en Tekla Structures sluit, wordt het zijvenster in de zwevende positie geopend wanneer u de volgende keer Tekla Structures start.

De grootte van een zijvenster aanpassen

Wijzig de grootte van een zwevend zijvenster door de randen te verslepen.

Meer hulp over de inhoud van een zijvenster zoeken

Klik op de knop .

Tip:

Soms wordt er op een tweede beeldscherm dat momenteel niet op uw computer is aangesloten een zijvenster geopend. Als u het zijvenster naar het hoofdbeeldscherm wilt terugbrengen, klikt u met de rechtermuisknop op de zijvensterknop en selecteert u Aan zijvenster koppelen.