Objecten kopiëren met de Linear Array Tool

2021
Tekla Structures

Objecten kopiëren met de Linear Array Tool

Gebruik de Linear Array Tool om selecteerde objecten rechtlijnig langs meerdere richtingen op gedefinieerde intervallen of afstanden te kopiëren. Tekla Structures controleert niet op duplicaten wanneer u objecten met deze methode kopieert.

De Linear Array Tool gebruiken

1. Klik op de knop Applicaties en componenten in het zijvenster om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Zoek naar de Linear Array Tool en dubbelklik er vervolgens op om deze te openen.
  3. Selecteer Kopieer methode.De opties zijn:
    • Alleen geselecteerde objecten

Dit is de standaard.Alleen de geselecteerde objecten worden gekopieerd.

• Alle gekoppelde objecten

De geselecteerde objecten en alle hieraan gekoppelde objecten worden gekopieerd.Bijvoorbeeld uitsnijdingen en fittingen die op een onderdeel zijn toegepast.

• Geavanceerd

Deze optie is vergelijkbaar met Alle gekoppelde objecten, maar werkt beter met wijzigingen.Wanneer u bijvoorbeeld een trap met aan de treden gelaste kolommen hebt en u de afstand tussen de treden wijzigt.

4. Selecteer Kopieer origineel.De opties zijn:
    • Te kopiëren object

Dit is de standaard.Kopieën zijn relatief ten opzichte van de invoerobjecten.

• Oorsprong

Kopieën zijn relatief ten opzichte van het invoerpunt van de oorsprong.

5. Definieer de instellingen.
  6. Selecteer de objecten die u wilt kopiëren.
  7. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.
  8. Klik met de middelste muisknop.
  9. Wijs het punt van oorsprong aan.
  10. Wijs de asrichting X aan.
  11. Wijs de asrichting Y aan.

De geselecteerde objecten worden gekopieerd.

De instellingen definiëren

1

Offset langs de Y-as.De standaardwaarde is 0 mm.

2

Offset langs de Z-as.De standaardwaarde is 0 mm.

3

Aantal kopieën.De standaardwaarde is 0.

Als u dit leeg laat, wordt het aantal kopieën uit het veld Afstand tussen de kopieën overgenomen.

4

Afstand tussen kopieën.De standaardwaarde is 0 mm.

Gebruik het spatieteken om waarden te scheiden.Voer voor elke afstand tussen kopieën een waarde in.

Deze optie is niet beschikbaar als u Gelijk als de h.o.h.-methode selecteert.

5

Kopieerrichting.De opties zijn:

• Normaal (standaard)

Tussenafstanden worden berekend vanaf de oorsprong in positieve richting langs de as.

• Omgekeerd

Tussenafstanden worden berekend vanaf de oorsprong in negatieve richting langs de as.

• Gecentreerd

Kopieën worden gecentreerd op de oorsprong.

• Spiegelen

Tussenafstanden worden berekend vanaf de oorsprong in positieve en negatieve richting.Gespiegeld kopiëren verdubbelt het aantal kopieën.

6

H.o.h.-methode.De opties zijn:

• Gelijk (standaard)

Kopieën worden gelijkmatig verdeeld op basis van de lengte van de X- of Y-as.

• Gespecificeerd

Kopieën worden verdeeld volgens het aantal en de opgegeven waarde van de tussenafstanden.