Eigenschappen van een ander object kopiëren

2021
Tekla Structures

Eigenschappen van een ander object kopiëren

Gebruik het commando Eigenschappen kopiëren in het eigenschappenvenster om modelobjecteigenschappen van het ene modelobject naar het andere te kopiëren. Daarnaast kunt u de contextuele werkbalk gebruiken als u snel eigenschappen alleen naar een paar objecten wilt kopiëren.

Modelobjecteigenschappen kopiëren door het eigenschappenvenster te gebruiken

U kunt het eigenschappenvenster gebruiken om eigenschappen tussen objecten te kopiëren zolang beide objecten dezelfde eigenschappen beschikbaar hebben. Gebruik deze methode als u eigenschappen naar een groot aantal objecten wilt kopiëren.

1. Selecteer het object waar u eigenschappen van wilt kopiëren.
  2. Klik in het eigenschappenvenster op Eigenschappen kopiëren.

De muisaanwijzer verandert in een kwast. In het eigenschappenvenster alle eigenschappen zijn geselecteerd.

3. Selecteer de objecten waar u eigenschappen naar wilt kopiëren.

U kunt gebiedsselectie gebruiken om een groot aantal objecten snel te selecteren.

4. In het eigenschappenvenster Tekla Structures wordt de gewijzigde eigenschappen met geel gemarkeerd.

Als u enkele wijzigingen wilt verwijderen, verwijdert u de selectiesymbolen naast de eigenschappen. Vervolgens wordt de oorspronkelijke waarde gebruikt in plaats van de gekopieerde waarde.

U kunt de vinkjes een voor een wissen of een hele sectie en al zijn eigenschappen selecteren, of de knoppen Alles selecteren en Geen selecteren onderaan het eigenschappenvenster gebruiken om alle wijzigingen te selecteren of alle wijzigingen te wissen.

Als u de knop Niets selecteren gebruikt, worden de selectievakjes voor alle velden nog steeds weergegeven en kunt u selecteren welke eigenschappen worden gekopieerd.

5. Klik op Wijzigen of druk op Enter.

Wanneer de eigenschappen zijn gekopieerd, wordt de aanwijzer weer normaal.

Als u het eigenschappenvenster hebt aangepast en er gebruikersattributen (UDA's) aan hebt toegevoegd, worden de waarden van gebruikersattributen gekopieerd wanneer u het commando Eigenschappen kopiëren in het eigenschappenvenster gebruikt. Waarden van de gebruikersattributen die alleen in de UDA-dialoogvensters zichtbaar zijn, worden niet met het object gekopieerd. Unieke gebruikersattributen (unique_attribute) worden niet met het object gekopieerd.

Tip:

Als u eigenschappen naar meerdere objecten wilt kopiëren, dubbelklikt u op de knop Eigenschappen kopiëren om het commando Eigenschappen kopiëren uit te blijven voeren. Klik na elk geselecteerd object op Wijzigen. De muisaanwijzer blijft in de kwastmodus totdat u op Esc drukt of nogmaals op klikt.

Objecteigenschappen kopiëren door de contextuele werkbalk te gebruiken

Gebruik deze methode als u eigenschappen snel naar slechts een paar objecten wilt kopiëren.

1. Selecteer het object waar u eigenschappen van wilt kopiëren.

Er verschijnt een contextuele werkbalk.

2. Klik op de contextuele werkbalk op Eigenschappen kopiëren.

De muisaanwijzer verandert in een kwast.

3. Selecteer het object waar u eigenschappen naar wilt kopiëren.

Wanneer de eigenschappen zijn gekopieerd, wordt de aanwijzer weer normaal.

Gebruikersattributen (UDA's) worden niet met het object gekopieerd, zelfs niet als u de contextuele werkbalk en toegevoegde UDA's erop hebt aangepast.

4. Als u eigenschappen naar meerdere objecten wilt kopiëren, dubbelklikt u op de knop Eigenschappen kopiëren.

U kunt nu eigenschappen naar meerdere objecten kopiëren. De aanwijzer blijft in de kwastmodus totdat u op Esc drukt of een andere commando start.