De kleurinstellingen voor maatlijnen, labels en modelachtergrond wijzigen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

De kleurinstellingen voor maatlijnen, labels en modelachtergrond wijzigen

U kunt definiëren welke kleur u voor maatlijnen, labels en achtergrond in het model wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld de achtergrondkleur op zwart instelt, moet u de andere kleuren mogelijk ook aanpassen om ervoor te zorgen dat de tekst en de maatlijnen zichtbaar zijn.

Wijzig de kleurinstellingen in het dialoogvenster Variabelen met behulp van RGB-waarden op een schaal van 0,0 tot 1,0. Scheid de waarden met spaties. De kleurcode voor geel is bijvoorbeeld 1.0 1.0 0.0.

Tip:

Of als u de kleuren in één keer wilt wijzigen zonder de variabelen te gebruiken, kunt u variabele Background Color Tool gebruiken, die beschikbaar is in Tekla Warehouse.

De achtergrondkleur van het model wijzigen

Stel de achtergrondkleur in met een combinatie van vier verschillende variabelen. U kunt ook de kleur van elke hoek van de achtergrond afzonderlijk regelen.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Variabelen en ga naar de categorie Modelvensters.
  2. Stel de achtergrondkleur met de volgende variabelen in:

Voor een effen achtergrond stelt u dezelfde kleurcode voor alle vier de hoeken van de achtergrond in. Als u de standaard achtergrondkleur wilt gebruiken, laat u de vakken leeg.

3. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  4. Sluit het model en open het opnieuw om de wijzigingen te zien.

Voorbeelden

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van mogelijke achtergrondkleuren die u kunt definiëren. De eerste RGB-waarde verwijst naar de variabele XS_BACKGROUND_COLOR1, de tweede waarde naar de variabele XS_BACKGROUND_COLOR2 enzovoort.

RGB-waarden

Resultaat

1.0 1.0 1.0

1.0 1.0 1.0

1.0 1.0 1.0

1.0 1.0 1.0

0.98 0.98 0.99

0.99 0.99 0.99

0.00 0.37 0.99

0.21 0.46 0.88

0.6 0.8 0.9

0.6 0.8 0.9

1.0 1.0 1.0

1.0 1.0 1.0

0.6 0.8 0.9

0.6 0.8 0.9

0.5 0.2 0.0

0.5 0.2 0.0

0.1 0.6 0.6

0.5 0.9 0.5

0.1 0.6 0.6

0.5 0.9 0.5

De kleur van maatlijnen, onderdeellabels en bouten wijzigen

U kunt definiëren welke kleuren u wilt gebruiken voor maatlijnen, onderdeellabels en bouten die de weergaveoptie Snel in het model gebruiken.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Variabelen.
  2. Zoek naar de kleurinstelling die u wilt wijzigen.

Kleurinstelling

Variabele

Maatlijnen

XS_​VIEW_​DIM_​LINE_​COLOR

Maatlijntekst

XS_​VIEW_​DIM_​TEXT_​COLOR

Onderdeellabels

XS_​VIEW_​PART_​LABEL_​COLOR

Werkvlakstramien

XS_​GRID_​COLOR_​FOR_​WORK_​PLANE

Bouten die de weergaveoptie Snel gebruiken

XS_​VIEW_​FAST_​BOLT_​COLOR

Tip:

Als u snel alle aan kleuren gerelateerde variabelen wilt vinden, voert u kleur in het vak Zoeken in en drukt u op Enter. Zorg ervoor dat het selectievakje In alle categorieën is ingeschakeld.

3. Definieer de kleur met de RGB-kleurcodes.
  4. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

U moet Tekla Structures mogelijk opnieuw starten.

5. Sluit het model en open het opnieuw om de wijzigingen te zien.