De Tekla-licentieserver installeren

2021
Tekla Structures

De Tekla-licentieserver installeren

Het installatiepakket van de Tekla-licentieserver bevat licentieserverbestanden, applicaties voor licentiebeheer en handleidingen.Als u de licentieserver wilt installeren, downloadt u het installatiepakket van de licentieserver met de laatste updates van de productdownloadservice van Tekla Downloads.

U hebt bij het installeren twee opties:

• Automatische standaardinstallatie:Selecteer automatische installatie voor een normale installatie.Automatische installatie wordt aanbevolen.

Raadpleeg voor gedetailleerde installatie-instructies De Tekla-licentieserver installeren - automatische installatie.

• Handmatige installatie:Gebruik handmatige installatie als u de licentieserver apart moet installeren, het licentiebestand moet wijzigen, de licentieservice moet configureren en de serversoftware moet starten.Dit is nodig als u een andere TCP/IP-poort wilt gebruiken dan degene die in de automatische installatie wordt gebruikt.Gebruik handmatige installatie alleen als u een geavanceerde gebruiker van FlexNet- of FlexIm-licentieverlening bent.

Raadpleeg voor gedetailleerde installatie-instructies De Tekla-licentieserver installeren - handmatige installatie.

Vóór het installeren van de Tekla-licentieserver

• Installeer de licentieserver met de toegangsrechten van de beheerder.

• Schakel de interne firewall uit en pauzeer de antispyware-/antivirusbescherming.

• Controleer of u toegang hebt tot internet.De internetverbinding is noodzakelijk tijdens het licentieactiveringsproces.Een onbetrouwbare verbindingssnelheid kan fouten veroorzaken.

• Als u andere FlexNet-licentieverleningsservices gebruikt, moet u deze stoppen voordat u de Tekla-licentieserver installeert.Wanneer de installatie van de Tekla-licentieserver is voltooid, kunt u de andere licentieverleningsservices opnieuw starten.