Gebruikersattributen in tekeningen

2021
Tekla Structures

Gebruikersattributen in tekeningen

Veel dialoogvensters van Tekla Structures bevatten gebruikersattributen voor verschillende objecten. Wanneer u een nieuw gebruikersattribuut definieert, moet u de definitie van het gebruikersattribuut uniek maken. Dit komt doordat een gebruikersattribuut geen verschillende definities voor verschillende objecttypen kan hebben. In tekeningen kunnen de gebruikersattributen bijvoorbeeld in templates, de Documentmanager en labels worden gebruikt.

De gebruikersattributen in de tekening worden weergegeven als u in tekeningeigenschappen op Gebruikersattributen klikt.

Wanneer u nieuwe gebruikersattributen definieert

Wanneer u nieuwe gebruikersattributen definieert, moet u uw eigen bestand objects.inp maken in de bedrijfs- of projectmap. Na het toevoegen van uw eigen gebruikersattributen, moet u de tool Controleer en wijzig attribuutdefinities gebruiken om de definities in het model bij te werken. De bestanden object.inp worden samengevoegd, zodat als er in een van de bestanden gebruikersattributen zijn en deze in de gebruikersinterface worden weergegeven. Tekla Structures voegt de bestanden zodanig samen dat dubbele attributen worden verwijderd. Als Tekla Structures dezelfde attribuutnaam in verschillende bestanden objects.inp aantreft, wordt het attribuut uit het eerst gelezen bestand objects.inp gebruikt.

Tekla Structures leest de bestanden objects.inp uit de volgende mappen en in de deze volgorde:

1. modelmap

2. bedrijfsmap

3. projectmap

4. bedrijfsmap

5. systeemmap

6. inp-map

Gebruikersattributen in de Template Editor weergeven

Als u het nieuwe gebruikersattribuut in de Template Editor wilt weergeven, moet u het gebruikersattribuut toevoegen in een aangepast bestand contentattributes_userdefined.lst en de naam van het aangepaste bestand opnemen in het bestand contentattributes.lst.

Maak een kopie van deze gewijzigde bestanden als de installatie van Tekla Structures deze bestanden altijd overschrijft.