Eenheidsinstellingen voor labels wijzigen

2021
Tekla Structures

Eenheidsinstellingen voor labels wijzigen

Tekla Structures gebruikt het attributenbestand contentattributes_global.lst om de standaard eenheidsinstellingen voor verschillende labelelementen in te stellen. Met dit bestand wordt bijvoorbeeld de gebruikte eenheid en het aantal decimalen gedefinieerd. U kunt de eenheid en indeling voor de lengte, de hoogte, de diameter en de afstandselementen in het label, de associatieve opmerking en het dialoogvenster met maatlijnlabeleigenschappen wijzigen. Een extra manier om de eenheid te wijzigen, is door individuele instellingen aan het eind van het bestand contentattributes.lst toe te voegen.

Met het bestand contentattributes_global.lst worden ook standaardwaarden gedefinieerd voor attributen in templates die in de Template Editor zijn gemaakt.

Als u de eenheid en indeling wijzigt, slaat u indien nodig de wijzigingen voor toekomstig gebruik in een eigenschappenbestand op.

Attentie:

Wijzig contentattributes_global.lst niet.

Voor gebruikersattributen in labelelementen worden de standaard eenheidsinstellingen van het bestand contentattributes_userdefined.lst gebruikt. U kunt contentattributes_userdefined.lst ook gebruiken als u uw eigen instellingen wilt configureren. Dit bestand bevindt zich standaard in ..\Program Files\Tekla Structures\<versie>\nt\TplEd\settings, maar de locatie hangt vaak af van uw omgeving. De bestanden worden vanuit verschillende locaties in een bepaalde zoekvolgorde gelezen.

In dit containerbestand contentattributes.lst ziet u alle bestanden die de werkelijke attribuutdefinities bevatten. De volgorde van de bestanden die in contentattributes.lst zijn opgenomen, bepaalt de leesvolgorde van de bestanden.

Tip:

U kunt in het label een template toevoegen waarmee de eenheid en het aantal decimalen worden gewijzigd. Dit is van invloed op alle tekeningen die labels bevatten met de gewijzigde template.

Voorbeeld 1

Het volgende voorbeeld geeft weer hoe u de eenheid en het formaat van een lengte-element in het onderdeellabel kunt wijzigen, uw wijzigingen kunt opslaan in een eigenschappenbestand en de wijzigingen kunt toepassen in een onderdeellabel.

1. Dubbelklik in een geopende tekening op de achtergrond om het dialoogvenster Tekening eigenschappen te openen.

2. Klik op Onderdeellabel.

3. Voeg een Lengte-element in het onderdeellabel toe.

4. Selecteer Lengte in de lijst Elementen in label en pas indien nodig de eenheid en de notatie aan. Selecteer bijvoorbeeld mm en 2.

De instellingen voor de eenheid en notatie komen alleen beschikbaar als u het element Lengte in de lijst Elementen in label selecteert.

5. Geef naast de knop Opslaan als een naam in voor het eigenschappenbestand op en klik op Opslaan als.

Nu kunt u dit bestand later laden als u dezelfde eenheid en dezelfde indeling opnieuw wilt gebruiken.

6. Klik op Wijzigen.

Alle onderdeellabels in uw tekening hebben nu een nieuwe eenheid en een nieuw formaat voor het lengte-element.

Voorbeeld 2

Het tweede voorbeeld toont een situatie waarbij u in een bepaald project bepaalde individuele instellingen wilt hebben. In dat geval kunt u contentattributes.lst onder de modelmap en deze individuele instelling aan het eind van contentattributes.lst toevoegen. Bekijk het volgende voorbeeld wat de opgenomen globale attributen en de gebruikersattributen zowel als de toegevoegde DIAMETER-instelling weergeeft.