Aansluitende onderdelen en aansluitende wapening in overzichttekeningen weergeven

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Aansluitende onderdelen en aansluitende wapening in overzichttekeningen weergeven

In overzichttekeningen kunt u op de tekening- of vensterinstellingen aansluitende onderdelen met filters voor aansluitende onderdelen definiëren. De onderdelen die aan de filtercriteria voldoen, worden als aansluitende onderdelen behandeld. U moet ook een filter voor normale onderdelen definiëren om aansluitende onderdelen werkend te krijgen.

De hieronder beschreven functionaliteit voor de aansluitende onderdelen werkt op een vergelijkbare manier ook voor aansluitende wapening. Aan het eind van deze pagina staat een voorbeeldfilter voor aansluitende wapening.

Als u hebt gedefinieerd welke onderdelen normale onderdelen en welke aansluitende onderdelen met de filters zijn, kunt u definiëren hoe u de onderdelen en aansluitende onderdelen weergeeft, bijvoorbeeld door eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen te wijzigen.

Dit eenvoudige voorbeeld beschrijft hoe u de normale onderdelen (kolommen) blauw en de aansluitende onderdelen (liggers) rood kunt weergeven. U moet de noodzakelijke filters maken en eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen wijzigen.

1. Dubbelklik in een geopende overzichttekening op de tekeningachtergrond om de Overzichttekening eigenschappen te openen.

2. Ga naar het dialoogvenster Overzicht - filter eigenschappen, maak een filter op Onderdeel - naam en Object - objecttype voor kolommen en klik op Wijzigen.

3. Ga naar het dialoogvenster Overzicht - onderdeeleigenschappen, selecteer op het tabblad Vullen een arcering, stel de vulling in op blauw en klik op Wijzigen.

4. Ga naar het dialoogvenster Overzicht - aansl. onderdeel filter eigenschappen, maak een filter op Onderdeel - naam en Object - objecttype voor liggers en klik op Wijzigen.

5. Ga naar het dialoogvenster Overzicht - aansl. onderdeel eigenschappen en doe het volgende:

• Op het tabblad Zichtbaarheid stelt u Aansl. onderdelen in op Op extremen.

• Op het tabblad Vullen selecteert u een type vulling en stelt u deze in op rood.

6. Klik op Wijzigen.

Onderdelen worden nu blauw weergegeven en de aansluitende onderdelen rood.

Tip:
  • Als u de aansluitende onderdelen in de overzichttekening niet wilt weergeven, gebruikt u een onderdeelfilter voor het definiëren en selecteren van de normale onderdelen, gaat u vervolgens naar Overzicht - aansl. onderdeel eigenschappen en stelt u op het tabblad Zichtbaarheid de optie Aansl. onderdelen in op. Geen.

• Instellingen op objectniveau zijn een alternatief voor het definiëren van aansluitende onderdelen.

Voorbeeld van een filter voor aansluitende wapening

Hieronder ziet u een voorbeeld van een filter dat zowel aansluitende onderdelen als aansluitende wapening filtert.