Automatische bouteigenschappen in tekeningen definiëren

2021
Tekla Structures

Automatische bouteigenschappen in tekeningen definiëren

U kunt instellen wat in bouten wordt weergegeven en hoe bouten worden weergegeven.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik in de optiestructuur aan de linkerzijde op Maken aanzicht, selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Aanzichteigenschappen.
  4. Klik op Bout.
  5. Selecteer op het tabblad Inhoud de boutweergave, boutsymboolinhoud en zichtbaarheid van bouten in hoofdonderdelen.

Voor merk- en betontekeningen kunt u ook de zichtbaarheid van bouten in aansluitende onderdelen en submerken instellen.

6. Selecteer op het tabblad Uiterlijk de kleur van de bouten.
  7. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Opslaan om de aanzichteigenschappen op te slaan. Klik vervolgens op Sluiten om naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.
  8. Overzichttekeningen: Klik op OK.
  9. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.