Schetsobjecteigenschappen tekenen

2021
Tekla Structures

Schetsobjecteigenschappen tekenen

U kunt verschillende soorten schetsobjecten (grafische objecten) in uw tekeningen tekenen (lijnen, rechthoeken, polylijnen, polygonen, bogen, cirkels) en de schetsobjecten bijvoorbeeld voor het markeren van bepaalde belangrijke zaken gebruiken. Met de dialoogvensters met eigenschappen van verschillende schetsobjecten kunt u het uiterlijk van de vormen controleren en wijzigen.

Als u het dialoogvenster met eigenschappen van een schetsobject wilt openen, gaat u naar het tabblad Tekening, houdt u Shift ingedrukt en klikt u op het schetsobjectcommando. Als u een schetsobject in een tekening hebt toegevoegd, kunt u de eigenschappen openen door op het object te dubbelklikken.

Welke instellingen beschikbaar zijn in het dialoogvenster, is afhankelijk van het schetsobjecttype.

Instelling

Beschrijving

Achter modelobjecten

Wanneer dit op Ja is ingesteld, wordt het grafische object achter modelobjecten geplaatst.

Lijn: Type

Definieert het lijntype van het object.

Lijn: Kleur

Bepaalt de kleur van de objectlijnen.

Lijn: Kromming of Kromming voor alle lijnen

Waarden 0 - 1. Met de kromming wordt de radius van gebogen segmenten in objecten gedefinieerd aan de hand van de volgende berekening

Hoogte van boog = Lijnlengte * Krommingsfactor

Als u de krommingsfactor van een polylijn of polygoon wijzigt, veranderen alle segmenten van dat object.

Lijn: Radius

Bepaalt de radius van bogen en cirkels.

Pijl: Positie

Pijl: Type

Pijl:

Definieert de pijlhoogte.

Pijl:

Definieert de pijllengte.

Vullen: Type

Definieert het vullingtype dat in het object wordt gebruikt. Klik op Selecteren... om de beschikbare arceringstypen weer te geven.

Vullen: Kleur

Bepaalt de kleur van de arcering.

Vullen: Achtergrond

Definieert de achtergrondkleur van de vulling.

Schaal in x-richting

Schaal in y-richting

Behoud verhouding x en y

Bepaalt de schaal van de arcering in de x- en y-richting.

Hoek

Roteert de arcering. Hoek 0,0 staat voor horizontaal en 90,0 voor verticaal.

Offset

Verplaatst het arceringstype in het object in de x- en y-richting met de opgegeven waarde.