Meerdere tekeningen met verschillende formaten in één keer afdrukken (oude manier van afdrukken)

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Meerdere tekeningen met verschillende formaten in één keer afdrukken (oude manier van afdrukken)

U kunt meerdere tekeningen uit de Documentmanager afdrukken en tekeningen van verschillende formaten tegelijkertijd afdrukken.

De onderstaande instructies zijn van toepassing als u via een printer uit de Printerdatabase afdrukt, wat betekent dat u de variabele XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG op TRUE hebt ingesteld in Bestand > Instellingen > Variabelen > Afdrukken.

1. Selecteer in de Documentmanager de hoofdtekeningen die u wilt afdrukken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekeningen en selecteer Afdrukken.
  3. Geef in het dialoogvenster Tekeningen afdrukken de printer aan die u wilt gebruiken.

Als u meerdere printers wilt selecteren, houdt u Ctrl ingedrukt en selecteert u de printers.

Als u tekeningen met verschillende formaten en verschillende printers selecteert, wordt in Tekla Structures elke tekening naar de printer gestuurd met het kleinste papierformaat waarop de tekening past. Als u bijvoorbeeld twee printers hebt geselecteerd, één voor A4 en één voor A3, worden in Tekla Structures A4-tekeningen naar de A4-printer gestuurd en A3-tekeningen naar de A3-printer.

4. Stel Schaal in op 1.

Op deze manier kan Tekla Structures de printer selecteren en gebruiken die het juiste papierformaat gebruikt.

5. Wijzig indien nodig andere afdrukinstellingen en voeg kaders en vouwlijnen aan de afdruk toe.
  6. Klik op Afdrukken.