Doorsnedelabel, aanzichtlabel en snijlijn in tekeningen wijzigen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Doorsnedelabel, aanzichtlabel en snijlijn in tekeningen wijzigen

U kunt eigenschappen voor het doorsnedelabel, het doorsnedelabel en de snijlijn van een doorsnede in een geopende tekening wijzigen.

1. Dubbelklik op het doorsnedelabel.

2. Stel de lengte en de offset (afstand tussen het label en de doorsnede) voor de doorsnedelabellijn op het tabblad Doorsnede in.
  3. Klik op het tabblad Doorsnedelabel op de knop ... naast A1A5 om het dialoogvenster Labelinhoud te openen en selecteer de elementen die in het doorsnedelabel moeten worden opgenomen.
  4. Selecteer indien nodig een element in de lijst, klik op Toevoegen > en selecteer voor het kader Type en Kleur. U kunt deze opties voor elk element afzonderlijk instellen.
  5. Selecteer indien nodig een element in de lijst en selecteer de tekst Kleur, Lettertype en Hoogte. U kunt deze opties voor elk element afzonderlijk instellen.
  6. Stel op het tabblad Positie in het dialoogvenster Labelinhoud in dat op de zijde de tekst, de tekstpositie, de horizontale en verticale offset en de rotatie voor de tekst worden weergegeven. De tekstpositie is afhankelijk van de vraag of u een symbool gebruikt.
  7. Klik op Wijzigen.
  8. Definieer in het gebied Symbool de doorsnedelabelsymbolen. U kunt een symbool selecteren in een lijst met vooraf gedefinieerde pijlsymbolen, maar u kunt ook uw eigen symbool gebruiken. De symbooleigenschappen kunnen voor het linker- en rechtersymbool van het doorsnedelabel afzonderlijk worden opgegeven. U kunt ook de kleur, grootte en positie van doorsnedelabelsymbolen definiëren.
  9. Klik op het tabblad Aanzichtlabel op de knop ... naast A1A5 om het dialoogvenster Labelinhoud te openen en selecteer de elementen die in het doorsnedelabelsymbool moeten worden opgenomen.
  10. Wijzig de elementweergave en de labelpositie zoals hierboven wordt beschreven.
  11. Klik op Wijzigen.
  12. Selecteer het Symbool van het aanzichtlabel dat in het label moet worden gebruikt. U kunt ook de kleur, grootte en de lijnlengte van de lijn en het symbool van het doorsnedelabel instellen.
  13. Stel de labelpositie in en geef op of u de label wilt centreren op basis van het aanzichtkader of de aanzichtgrens (zichtbaarheidsvenster).
  14. Klik op Wijzigen.